Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Juniori najavili dominaciju

06.03.2011. 23:00
Juniori najavili  dominaciju


Prvom regatom  Kupa Dalmacije u Splitu je  proteklog vikenda otvorena  ovogodišnja veslačka sezona.  Na stazi u Spinutu okupili su  se svi dalmatinski klubovi koji  su po mirnom, ali prohladnom vremenu odmjerili snage po prvi puta ove sezone.
Veslači zadarskog Jadrana  osvojili su ukupno tri prva, tri  druga i četiri treća mjesta. Vrlo  kvalitetno odveslali su juniori,  pokazujući da će ove godine  biti mjerilo kvalitete u rimen  veslanju u Dalmaciji, praktički  bez konkurencije. Prvo mjesto  u četvercu bez kormilara juniora osvojili su: Mate Ledenko, Antonio Adžić, Ante Antišin i Roko Pekić. Ista posada  na kraju regate nastupila je i u  utrci seniorskih četveraca bez  kormilara gdje je zauzela izvrsno treće mjesto iza dva četverca splitskog Gusara. U memorijalnoj utrci seniorskih dvojaca bez kormilara, koja se vesla u spomen na legendu Gusara  i hrvatskog veslanja Zlatka Celenta, dominirale su posade domaćina, a pobjedu su odnijeli  Alen Banovac i Vito Čavrlj ispred braće Nikše i Siniše Skelina. U istoj utrci dvojac Jadrana Marin i Branko Begović  zauzeo je peto mjesto.
U utrci juniorskih dvojaca  na pariće pobjedu su ostvarili  Vito Žuvanić i Ivan Bezinović, odveslavši vrlo dobru utrku. U juniorskom dijelu regate još je nastupio i četverac  bez kormilara u sastavu: Toni  Jelenković, Marko Perić, Luka Baričević i Mateo Tolić, te  osvojio drugo mjesto.
Kod mlađih juniora pobjedu  je ostvario četverac na pariće u  sastavu: Bepo Šoša, Toma  Čepinac, Luka Pedić i Marko  Troskot, a drugo mjesto osvojio je dvojac na pariće Roko  Salama i Marin Pavleka, dok je  druga posada dvojca na pariće  mlađih juniora: Josip Banović i  Juraj Batelja zauzela treće  mjesto. U utrkama kadeta drugo mjesto u dvojcu na pariće  zauzeli su Matija Milin i Andreas Vaško, a treće četverac  na pariće: Valentino Stipčević,  Leon Mikulić, Dominik-  Božidar Milardović i Jack  O’Callaghan. U utrci dvojaca  na pariće u kategoriji kadeta B  treće mjesto zauzeli su Vito  Fantina i Nino Aleksić. 
Sljedeća regata za kup Dalmacije na rasporedu je 28.  ožujka, a ugostit će je Šibenik.