Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mlade maškare razveselile Zadrane (FOTOGALERIJA)

06.03.2011. 23:00
Mlade maškare razveselile Zadrane (FOTOGALERIJA)


Najmlađe maškare još jednom su razveselile mnogobrojne prolaznike kada su jutros  drugog dana Karnevalića 057, prodefilirali gradom. Osamstotinjak mališana krenulo je s Obale kneza Branimira, preko zadarskog mosta, pa do Foruma gdje je za najslađe maškare pripremljen poseban program. Pjesme, plesa i recitacije nije nedostajalo, a vrijedne maškare, vrtičke uzraste, njihove tete, osnovnoškolce i učiteljice dočekali su i poklon paketi, kao sokovi te krafne.
Kolonu sačinjenu od dvadeset i tri grupe predvodili su svemirci iz dječjeg vrtića Latica. Iza njih su slijedili gusari iz OŠ Voštarnica. Bilo je tu i šarenih bombona iz kaljskog vrtića Srdelica, a pažnju su plijenili i pingvini iz Maslačka. Pravu pomamu za slatkim stvorili su M&M bomboni iz dječjeg vrtića Pinokio, a godišnja doba predstavila su djeca iz vrtića Vrapčić. U jastuke preobučeni su bili mališani iz vrtića Zvjezdice, a životinje svih vrsta potekle su iz Kocke kockice. Voće je prošetalo iz dječjeg vrtića Manulica, a pravo indijansko selo sa šatorom i totemom dovela su djeca iz vrtića Bambi. Iako im se vrtić zove Žuto Pače, njegovi mališani su ove godine poželjeli biti patuljci, a morsku tematiku u obliku mornara imao je dječji vrtić Školjkica. Prošetali su se gradom i vrtlari, a iz Mora su potekli anđeli. Bilo je tu i pačića iz dječjeg vrtića Ribica, kao i vrških gljiva, dok se igraonica Casper odlučila na partiju šaha. Virani su za ovu prigodu na Forum doveli ledenu družinu sastavljenu od Eskima, pingvina ali i jednog iglua, a pravu mornaricu već tradicionalno odlični predstavili su Puntamiški tići. Oni su ujedno bili i najnestrpljiviji da svoj program pokažu i na bini Karnevalića 057. Svoje maske ponijeli su i učenici osnovnih škola Bartul Kašić, Zadarski otoci i Kruno Krtić, a u goste je došao i dječji vrtić Zvjezdice iz Zemunika.
Nije nedostajalo niti šarolikih nastupa nakon što se maškarano mnoštvo smjestilo na Forum, a pravi pljesak odobravanja primilo je stablo iz dječjeg vrtića Smješak čija poduža recitacija nije ostavila nikog ravnodušnim.
Karnevalić 057 već tradicionalno svake godine donosi maškarano veselje i grad. I ove godine brojke mališana koje sa svojim tetama i učiteljicama pohode karneval mjere se u stotinama, po čemu ga svrstavaju u najposjećenije i najuspješnije zadarske karnevalske programe.