Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pljačkala kladionicu u kojoj je radila

06.03.2011. 23:00
Pljačkala kladionicu u kojoj je radila


Zaposlenica sportske kladionice u Zadru kazneno je prijavljena jer je više puta izvršila klađenje bez da je za to obavila uplate te je na taj način kladionicu oštetila za novčani iznos od 32 tisuće kuna


U posljednjih nekoliko dana u mjestu Bila Vlaka, nepoznati je razbojnik provalio u obiteljsku kuću 58-godišnjaka, odakle je ukrao manju  količinu alkoholnog pića, a nakon toga je provalio i u obiteljsku kuću 61-godišnjaka,  međutim, tu nije ništa ukrao.  Materijalna šteta koju je provalnik pričinio vlasnicima procjenjuje se na oko tri tisuće kuna.
U razdoblju od studenog  prošle godine pa do početka  ovog mjeseca u mjestu Neviđane na otoku Pašmanu, provaljeno je i u obiteljsku kuću,  koja je u vlasništvu 74-godišnjaka koji živi u Australiji. Ukraden mu je televizor plazma, prijenosno računalo, telefon i izvanbrodski motor. Nakon kontakta s vlasnikom bit će utvrđena materijalna šteta. U Starigradu tijekom posljednjih  mjesec dana s vikendice u vlasništvu Slovenca skinuto je i  ukradeno 12 metara bakrenih  oluka i jedna bakrena prozorska  klupica. U ovom je slučaju šteta  oko dvije i pol tisuće kuna. U  nedjelju pola sata nakon ponoći  u Medulićevoj ulici u Zadru  policijski službenici su prilikom  provaljivanja u kiosk Tiska uhvatili 21-godišnjaka sa splitskog  područja. Policajci su ga potom  priveli u postaju kako bi obavili  kriminalističko istraživanje.
Zaposlenica (30) jedne sportske kladionice u Zadru kazneno  je prijavljena jer je više puta  izvršila klađenje bez da je za to  obavila uplate te je na taj način  kladionicu oštetila za novčani  iznos od 32 tisuće kuna. U petak  rano ujutro u ulici Ante Kuzmanića u Zadru provaljeno je u  trgovinu mješovitom robom  “Toni” koja je vlasništvo poduzeća “Knežević” d.o.o. te je  ukradeno deset boca raznog viskija pri čemu su tri boce razbijene. Šteta je oko tri i pol  tisuće kuna.
Tijekom noći s petka na subotu u Podgradini provaljeno je  u mjesnu trgovinu “Sonik”. Lopov je odnio veću količinu raznih cigareta i manju količinu  kave. Šteta će se znati nakon  obavljene inventure. Iste noći u  Kožinu nepoznati počinitelj je  provalio u skladište zabavnog  centra “Adventure park”, u vlasništvu 25-godišnjaka, a ukrao je  agregat za struju čija se vrijednost procjenjuje na 20-ak tisuća kuna. U petak je 52-godišnjak prijavio da mu je noć  prije u Sukošanu, iz kuće u kojoj  trenutačno izvodi građevinske  radove i boravi, za vrijeme dok  je spavao, najvjerojatnije njegov  29-godišnji radnik ukrao novac.  Nije poznato o kolikom je iznosu riječ, no u tijeku je kriminalističko istraživanje nad  “sumnjivim” radnikom. Sveukupno 500 m električnog kabela  u vlasništvu poduzeća “Benificium projekt” ukradeno je  proteklog vikenda s drugog kata  stambene zgrade u izgradnji u  ulici Krste Odaka u Zadru. Šteta je oko tri i pol tisuće kuna. U  petak noću s parkirališta ispred  jedne stambene zgrade, nepoznati počinitelj je odvezao skuter  marke “sanli” 37-godišnjeg Zadranina. Šteta iznosi dvije tisuće  kuna. Vlasnica (60) trgovačkog  društva iz Zadra i 30-godišnji  vlasnik trgovačkog društva iz  Zadra, podnijeli su kaznenu prijavu protiv 53-godišnjeg vlasnika agencije za prodaju nekretnina, zbog toga što je posredovao u prodaji 15 stanova u  Zadru, a dio novca koji im je bio  u obvezi isplatiti je zadržao za  sebe. Protiv njega je podnesena  kaznena prijava zbog prijevare.  Zbog pronevjere je kazneno  prijavljena i 48-godišnjakinja  iz Zadra koja je u svojstvu  odgovorne osobe – poslovođe  u trgovini, dnevne utrške umjesto na račun poduzeća, ostavljala za sebe te je tako  ukrala  gotovo 67 tisuća kuna.