Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ninski ogranak traži promjene na vrhu HDZ-a

06.03.2012. 23:00
Ninski ogranak traži promjene na vrhu HDZ-a


U okviru unutar stranačkih izbora, u ninskom Domu kulture u utorak navečer održana je redovita izborna skupština temeljnog Gradskog ogranka HDZ-a.
Događaji nakon nedavnih parlamentarnih izbora kao i prije toga predsjedničkih izbora kao da su unijeli u javnost grada Nina šutljivost, pa i malodušnost, posebice kod članova HDZ-a, već godinama vladajuće stranke kad je u pitanju neposredno grad Nin, moglo se jasno razabrati iz uvodne besjede predsjednika stranke Zlatka Burele, na početku zasjedanja Izborne skupštine.
– Makar je stranka na posljednjim parlamentarnim izborima u Ninu osvojila većinu glasova, lagano osipanje članstva i simpatizera je uočljivo i upućuje stranku na domišljatost, transparentnost, demokratičnost u aktivnostima te bavljenje prije svega životnim problemima žitelja grada Nina, naspram bavljenja tzv. visokom politikom, rekao je Burela.
Petar Surić istupajući kao simpatizer HDZ-a je ustvrdio kako je sadašnja gradska garnitura na čelu s gradonačelnikom Emilom Ćurkom preporodila Nin, ali da unatoč tome u ninskom HDZ ne štima puno toga.  Jedan od utemeljitelja ninskog HDZ-a Josip Jole Pijaca je išao korak dalje te je  sasuo žestoku paljbu po vrhu stranke na državnoj razini.
 -Svako rukovodstvo koje gubi dužno je odstupiti. S ovog mjesta ja osobno osuđujem, a tražim da svi to zajedno učinimo, one koji su do sada vodili HDZ. Oni su ne samo stranku već i državu bacili u blato. Blato je blaga riječ jer iz njega izlazi sumpor pa se u njemu mogu ljudi i liječiti. Zato neka odstupi sadašnje vodstvo jer ja sam, kao i brojni pošteni i radišni HDZ-ovci, ogorčen s njihovim radom i ponašanjem. Hoćemo hitne promjene jer svaki dan čekanja je izgubljeni dan, zaključio je Josip Jole Pijaca.
Predsjednik Gradske organizacije Davor Ćurjurić je kazao kako se i on zalaže da se u vrhu stranke naprave promjene te da se oni koji gube trebaju otići. Što se pak tiče samog HDZ-a u gradu Ninu, Ćurjurić je istaknuo kako on smatra da oni svoj posao rade dobro ali da se može uvijek još bolje.
Gradonačelnik Emil Ćurko je kazao kako prije njih bivša oporbena vlast u Ninu nije ama baš ništa napravila.
Do kraja se pristupilo izboru i imenovanju novih članova temeljnog ogranka. U Izvršni odbor birani su: Petar Burela, Branko Kuzmar, Hrvoje Pijaca, Borislava Jureško, Monika Čvrljević i Tatjana Colić. Imenovani su i izaslanici koji će predstavljati Nin u Gradskoj organizaciji HDZ-a: Ivan Stulić, Petar Burela, Branko Kuzmar, Borislava Jureško, Tatjana Colić, Šime Grbić, Josip Jole Pijaca, Branko Ćurko, Đurđa Pijaca, Mile Čvrljević, Monika Čvrljević, Hrvoje Pijaca, Ruža Magaš, Emil Ćurko, Božidar Tartaro, Zlatko Burela, Tomislav Ćurko, Ante Lipotica i Danijela Jureško. Za predsjednika koji će u idućem četverogodišnjem mandatu ¨kormilariti¨ ninskim HDZ-om tajnim glasovanjem izabran je dr. Božidar Tartaro.