Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tko će naslijediti Lovrin? Grgurović, Kasap, Dukić, Nakić…

06.03.2012. 23:00
Tko će naslijediti Lovrin? Grgurović, Kasap, Dukić, Nakić…


Dok je prvi čovjek županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta najavio svoju ponovnu kandidaturu za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije na izborima 28. travnja, zasad nema službenog kandidata za mjesto prvog čovjeka zadarskog GO HDZ-a. Usprkos tomu što je aktualna predsjednica u dva mandata, saborska zastupnica Ana Lovrin, čvrsto najavila kako se povlači sa predsjedničke fotelje.
– Iako nema službenih objava kandidature sasvim je sigurno kako će nakon osam godina predsjednicu zamijeniti predsjednik. Dvadesetak dana pred redovne unutarstranačke izbore u Gradu Zadru na površinu su isplivala četvorica kandidata, tri doktora i inženjer, kaže nam visokopozicionirani zadarski HDZ-ovac.
HDZ će o svom novom predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra u idućem četverogodišnjem mandatu odlučivati na Izbornoj skupštini 31. ožujka. Novi predsjednik će se izabrati između dvoje liječnika na rukovodećim mjestima u Općoj bolnici Zadar i dvojice na rukovodećim mjestima u Gradu Zadru. Riječ je o ravnatelju zadarske Opće bolnice Zadar dr.sc. Dariju Nakiću i šefu Odjela za ginekologiju i porodiljstvo Opće bolnice Zadar dr.med.spec. ginekologije Branku Dukiću, te dogradonačelnicima, dr.med. Draženu Grguroviću i dipl.ing. Darku Kasapu, tvrdi sugovornik.
Izbori na području Zadarske županije održavaju se u 160 temeljnih ogranaka, od čega 28 temeljnih ogranaka HDZ-a u gradu Zadru te u 28 općinskih i šest gradskih odbora HDZ-a. Svi izbori, od temeljnih ogranaka na dalje su tajni. Kandidati za rukovodeća mjesta po Statutu treba prikupiti određeni broj potpisa, za predsjednika Općinskog odbora 10, za predsjednika Gradskog odbora 20, dok za predsjednika Županijskog odbora treba 30 potpisa, objašnjava. Prije četiri godine na izborima za Županijski odbor  HDZ -a  nazočilo je 254 izaslanika, dok je na Izbornoj skupštini zadarskog  HDZ nazočilo 176 kandidata.
–  HDZ treba postati suvremena demokršćanska stranka koja će čuvati hrvatske tradicionalne vrijednosti i istodobno biti usmjerena prema napretku, ističe sugovornik.