Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hod zahvale od zadarskog Dračevca, preko Škabrnje, do Vrane

06.03.2017. 23:00
Hod zahvale od zadarskog Dračevca, preko Škabrnje, do Vrane


Ured za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije uputio je javni poziv zainteresiranoj mladeži za sudjelovanje na 2. Planinarskom križnom putu pod nazivom “Hod zahvale”. Taj Križni put zakazan je za 25. i 26. ožujka.
U Uredu za pastoral mladih navode kako kreću s prve crte obrane grada Zadra u Domovinskom ratu, preko ostataka starokršćanske crkve i samostana iz 6. stoljeća u Galovcu, do mjesta koja su pretrpjela najveće žrtve u Domovinskom ratu na ovom dijelu Hrvatske, Škabrnje i Nadina.
Nastavljajući poljem čokota vinove loze, dok leđa čuva moćni Velebit, stiže se do samog ishodišta povijesti našeg naroda, drevnog viteškog mjesta Vrane, kojeg su još u 9. stoljeću osnovali benediktinci…
Koračajući u molitvi zahvalit ćemo našim braniteljima jer su nesebično iz ljubavi i u vjeri predali svoje živote za nas.
– Zahvalni smo Gospodinu što je uvijek bio uz naš narod, što je uslišio tisućljetne molitve, žrtve i vjernost našeg naroda, te nas blagoslovio darujući nam slobodnu i samostalnu državu, navode u Uredu za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.
Navodi se kako je cijena sudjelovanja 70 kuna. Mladi od 16 do 30 godina trebaju ponijeti vreće za spavanje (što manje stvari), a u Škabrnji je osigurana večera i doručak te ručak u Vrani. U nedjelju je prijevoz do Zadra osiguran.
Prijave se primaju do 12. ožujka.