Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Magić HDZ-ov kandidat za načelnika Pašmana

06.03.2017. 23:00
Magić HDZ-ov kandidat za načelnika Pašmana


Andro Magić, načelnik Općine Pašman, koji je 2013. godine s Nezavisnom listom kao najmlađi kandidat u Hrvatskoj osvojio povjerenje birača, u svibnju ide u utrku za istu poziciju u toj otočnoj općini uz podršku Hrvatske demokratske zajednice.
– Načelno smo se dogovorili oko suradnje, ali sve ostalo je još nedefinirano. Još smo u pregovorima. Moj zamjenik Krešimir Ćosić imenovan je za povjerenika Općinskog odbora HDZ-a Pašman, priprema sve potrebno za skupštinu koja će biti za svega nekoliko dana i onda će sve biti jasnije, potvrdio nam je Magić, a Ćosić je zamolio za strpljenje dok ne definiraju liste i sve ostalo kako bi u javnost mogli izaći s egzaktnim podacima.
– Istina je, Magić će biti naš kandidat za načelnika Pašmana, a sad, hoće li ući u stranku, ili će ići kao nezavisni kandidat, to je na njemu da odluči, kratko je prokomentirao Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i predsjednik ŽO HDZ-a.
Ni Magić, a ni Ćosić, nisu htjeli govoriti o motivima zbog kojih su na dolazeće izbore odlučili izaći s HDZ-om, a ne kao potpuno nezavisni kandidati. No, uvjereni su u pobjedu.
Podsjetimo, na posljednjim izborima održanim u proljeće 2013. godine, tada 26-godišnji Andro Magić u drugom je krugu potukao dotadašnjeg načelnika Općine Pašman Nediljka Medića, kandidata HDZ-a i HSU-a, koji je u prvom krugu dobio svega 24 glasa manje. Treći protukandidat bio im je nezavisni Goran Mušćet. Tko će Magiću na ovogodišnjim izborima biti protukandidati, odnosno hoće li ih uopće biti, još uvijek nije poznato.