Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marko Baričić novi predsjednik sukošanske Mladeži HDZ-a

06.03.2017. 23:00
Marko Baričić novi predsjednik sukošanske Mladeži HDZ-a


Marko Baričić iz Sukošana novi je predsjednik sukošanske Općinske organizacije Mladeži HDZ-a. Za predsjednika su se pravovaljano kandidirali Baričić i Ivan Ikić iz Gorice. Više je ruku imao Marko Baričić.
– Poseban naglasak stavit ćemo na uvažavanje svih članova s njihovim idejama, prijedlozima i primjedbama, kazao je Baričić.
Na izbornoj skupštini u Domu mladeži koju je predvodio predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Šime Vicković Vice, donačelnik Zemunika, nazočilo je oko 130 HDZ-ovaca od toga 70-ak mladih HDZ-ovaca iz sukošanskih općinskih naselja.
Izabrani članovi Općinskog odbora su: Marijan Gašparović, Tomislav Pavić, Romeo Torbarina, Nino Keran, Josip Torbarina, Karlo Jerak, Stipe Mitrović, Marin Ninčević i Roko Števanja. U Nadzornom odboru su Tomislav Gašparović, Roko Pavić i Mate Ikić.
Josip Bilaver iz Škabrnje, dopredsjednik HDZ-a i predsjednik Mladeži HDZ-a, mlade je pozvao na jedinstvo.
Istovremeno ih je pozvao da i dalje kroz udruge, sportske klubove, ali i političko djelovanje pridonose društvu.
– Uvjeren sam da stranka koja ima trećinu članova mlađih od 35 godina može najbolje zastupati interese mladih, poručio je Bilaver.
Aktualni zadarski dožupan Božidar Longin, kandidat HDZ-a za župana, obznanio je kako u dogovoru sa strankom ima personalnu promidžbu koju će predvoditi tim mladih ljudi.
– Mladi moraju ovdje saviti svoje gnijezdo, da ovdje pronađu posao. Ne dopustite da vas dijele, mi smo svi jedno jato, jedan jednaki tim, istaknuo je Longin.
Nazočnima se obratio i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i Općinskog vijeća Tomislav Dražić.
– Za mlade se najbolje mogu brinuti mladi. Na listi za Općinsko vijeće i listama za Vijeća mjesnih odbora, čiji će se izbor također održati 21. svibnja, bit će i članovi mladeži HDZ-a, najavio je Dražić.
Sukošanski načelnik Ante Martinac je podsjetio općinske žitelje neka znaju da, kada dođu u nevolju, u Općini Sukošan mogu potražiti iskrenog partnera.
– Moja politička zadaća, mojih kolega ovdje i HDZ-a, jeste svakoj obitelji osigurati egzistenciju i život dostojan čovjeka, poručio je Martinac pozvavši sve na proslavu 27. obljetnice HDZ-a Sukošan, za blagdan Sv. Josipa, 19. ožujka.