Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najbolji “englezi”, “talijani”, “španjolci” i “francuzi”

06.03.2017. 23:00
Najbolji “englezi”, “talijani”, “španjolci” i “francuzi”


Gimnazija Vladimira Nazora bila je domaćin županijskog natjecanja učenika srednjih škola iz engleskog, talijanskog, španjolskog i francuskog jezika. Na natjecanju iz engleskog jezika u konkurenciji drugih razreda gimnazija pobijedio je Vid Mijić iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II s pravom javnosti, koji je osvojio 90 bodova. Drugo mjesto s osvojena 83 boda podijelili su Lana Sedić i Livia Mazić-Palestrina, obje iz Gimnazije Franje Petrića, a treće Elena Barić iz Gimnazije Vladimira Nazora i Roko Markov iz F. Petrića s po 82 boda
U konkurenciji četvrtih razreda gimnazije najviše je znanja pokazao Dominik Ivandić iz Gimnazije Franje Petrića, koji je osvojio 89 bodova. Danijel Bajlo (V. Nazor) i Mihaela Bačić (F. Petrić) podijelili su drugo mjesto s po 80 bodova, a Marita Ćoza iz Klasične gimnazije treće mjesto s jednim bodom manje.
Natjecanje iz engleskog jezika održano je i u konkurenciji ostalih škola, koje nisu gimnazije. U konkurenciji drugih razreda pobijedio je Antonio Paleka (Strukovna škola Vice Vlatkovića), drugo mjesto podijelili su Nina Kučina (Prirodoslovno-grafička škola) i Martin Roko Karaban (Pomorska škola), a treće je osvojila Magdalena Senkić (Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola). U četvrtom razredu najviše je bodova osvojio Vito Fantina (Tehnička škola), drugi je bio Valentin Ljumeži (EBTŠ), a treći Ante Uskok (PGŠ).
Natjecanje iz talijanskog jezika bilo je podijeljeno u nekoliko kategorija. Na listi A (Gimnazija – nastavljači) pobijedio je Marko Miočić (Gimnazija Franje Petrića), druga je bila Rafaela Juravić (Gimnazija Jurja Barakovića), a treća Dinea Bučić (GJB). U konkurenciji strukovnih škola pobijedila je Paula Turu iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Na natjecanju iz francuskog jezika pobijedio je Luka Karakaš (HTUŠ), a iz španjolskog Andrea Babić (Gimnazija Vladimira Nazora).