Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osvojili pet medalja, četiri zlatnog sjaja

06.03.2017. 23:00
Osvojili pet medalja, četiri zlatnog sjaja


Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Babac-Damjanić dobilo je novo priznanje za svoje jedinstvene proizvode – na međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina Split 2017. i 3. međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Mediterana Intrada Split 2017., obitelj iz Poljica osvojila je pet medalja, četiri zlatne medalje za voćne namaze: Šinjorina smokva, Šinjorina dunja, Šinjorina šljiva i Šinjorina mandarina, te srebrnu medalju za Šinjorinu marašku, s tim da su proglašeni i skupnim šampionima u kategoriji voćnih namaza.
Vlasnica OPG-a Sandra Babac naglašava kako je jako zadovoljna osvojenim nagradama, koje su potvrda kontinuiteta kvalitete njihovog rada.
– Nagrade uvijek dobro dođu, no ono što je suprugu Alanu i meni mnogo bitnije je to da nas prepozna i tržište. Vjerujem da će nakon ovih nagrada naši proizvodi biti još traženiji, posebice među majkama koje paze što im djeca jedu, jer ih radimo bez konzervansa. Ne upotrebljavamo pesticide, emulgatore, ne dodajemo šećere ili sladila, proizvodimo zdrave, ekološke namaze. Mogu se koristiti kao dodatak ne samo kao namazi za primjerice palačinke ili na kruhu već i u slanim i slatkim jelima, a svakako ih možete konzumirati i žlicom, ističe Babac.
Nagrađivana poljoprivrednica dodaje kako njihove Šinjorine imaju samo jedan sastojak, a to je – voće.
– Niskokalorični su, što posebice prepoznaju žene koje znaju da s našim Šinjorinama ne trebaju imati nikakav strah od debljanja. Upravo suprotno, to uvijek apostrofiram kod primjerice smokve, a da ne spominjem da regulira probavu i da je izuzetno dobrodošla kod svih onih koji se bave uredskim poslom, naglašava dalje Babac.
Šinjorine su ekološki certificirani proizvodi, a ono što je posebice važno za naglasiti je činjenica da im je proizvodnja ograničena – radi se samo onoliko koliko sezona pruža.
OPG Babac-Damjanić uskoro izbacuje na tržište i dva nova proizvoda: Šinjorinu šljivu i Šinjorinu mandarinu, koje će se već iduće godine naći u konkurenciji za nagrade u Splitu. Sudeći po dosadašnjim uspjesima – i osvojiti ih.