Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Već potpisao ugovor za Olimpijske igre u Tokiju

06.03.2017. 23:00
Već potpisao ugovor za Olimpijske igre u Tokiju


U Ogranku Bili brig Gradske knjižnice Zadar održana je ovih dana peta radionica, u ciklusu “Upoznajmo zanimanje”. Radionice su namijenjenje osmašima i sedmašima, a najčešći sudionici su učenici OŠ Zadarski otoci s prof. Bernardom Kamber. Gost radionice bio je Damir Dado Burčul, poznati zadarski fizioterapeut. Iscrpno je objasnio što radi jedan fizioterapeut, bilo da se radi o bolničkom, sportskom ili osobnom fizioterapeutu. Jasno je naglasio da se posao fizioterpeuta ne smije miješati s poslom masera, tim više jedan je od poticatelja osnivanja udruge fizioterapeuta.
Prisjetio se svog odlaska sa stalnog zaposlenja u bolnici u KK Zadar, te svojih iskustava s košarkašima. A posebno je ponosan na svoj angažaman s olimpijskim prvacima u jedrenju, Fantelom i Marenićem. Nekoliko je puta naglasio kako je ljubav prema poslu okidač za sve uspjehe.
– Ljudska, topla komunikacija ima čudesnu moć i bez nje je teško biti najbolji ma o kakvom poslu se radi, rekao je Burčul.
Učenici su slušali i Burčulovim hobijima kojih nije malo: podvodna fotografija, crtanje karikatura, sviranje gitare… Odgovarao je na dosta pitanja i ekskluzivno najavio kako je već potpisao ugovor za Olimpijske igre u Tokiju.