Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uskrs donio novu radost

Autor: Drago Bajković

06.04.2010. 22:00
Uskrs donio novu radost

Foto: Vedran SITNICA



Zadar je ovoga proljeća dokazao da zna igrati na gostovanjima, a ako pokažu sve što znaju, ni trobod u Puli ne bi bio veliko iznenađenje.
U subotu je na Stanovima u isti mah bilo i tužno i veselo. S jedne strane tuga i još uvijek nevjerica jer su se navršile dvije godine od nesretne pogibije igrača Zadra Hrvoja Ćustića, a s druge strane veliki motiv da se za svog Hrvoja igra i pobjeđuje tog dana. I tako je bilo, najprije minuta šutnje i grobna tišina na Stanovima, a nakon toga pobjeda nad Osijekom i veliko slavlje. Za Hrvoja i s Hrvojem. Čini nam se da Osijek u subotu nije imao nikakve šanse, uostalom, Zadrana je u svakom trenutku na terenu bilo 12. To je tako kada igra zadarski anđeo.
Mnogi se pitaju gdje je kraj ovog pozitivnog zadarskog niza. Odgovora, barem za sada nema, a nadajmo se da će i nakon sljedećeg kola isto pitanje ostati visjeti u zraku. Prvoligaš sa Stanova ovoga proljeća igra neprepoznatljivo u odnosu na prošlu jesen. Na sreću radi se o velikom pomaku nabolje, pa ovo “neprepoznatljivo” djeluje puno optimističnije i ljepše. U svakoj utakmici Zadar “izbaci” po jednog ili dva igrača koji predvode ostale do pobjede. Ovog puta protiv Osijeka to je prije svih bio Želimir Terkeš. Najprije je Zadrov napadač u 17. minuti “zavidao” Vidu i natjerao ga na rušenje u šesnaestercu. Najstrožu kaznu izveo je Santini i doveo Zadar u vodstvo. U 68. minuti ponovno je Terkeš u svom elementu, najbolje se snašao u šesnaestercu gostiju i glavom povećao vodstvo svoje momčadi. Do kraja utakmice uspjeli su gosti iz Slavonije tek smanjiti zaostatak, nešto više od toga za njih je bila nemoguća misija. Ovom pobjedom Zadrani su zadržali 9. mjesto s 30 bodova na kontu, povećavši prednost pred Rijekom na tri boda. A ni Slaven Belupo na 8. mjestu više nije toliko daleko. Što se tiče ostalih utakmica bilo je i očekivanih i neočekivanih rezultata. S obzirom da su od subote već prošla četiri dana samo ćemo se kratko osvrnuti na te utakmice. Hajduk nije uspio pobijediti u Kranjčevićevoj. Imali su Splićani 1:0 do 84. minute, a onda je Ljubojević, ili bolje reći, velika pogreška u obrani “bilih”, donijela izjednačenje “pjesnicima”. Remi i u Rijeci. Lider Dinamo je s momčadi s Kantride odigrao 2:2. Vodili su najprije Riječani, pa nakon toga i Zagrepčani, a na kraju je završilo “miroljubivo” 2:2. Mršićeva Cibalia je malo posustala, na svom terenu u Vinkovcima su odigrali bez pogodaka 0:0. Trećeplasirani Karlovac i sedmoplasirana Lokomotiva su na Maksimiru odigrali također bez pogodaka. Četvrti Šibenik je neočekivano doživio brodolom u Varaždinu. Varteks ih je do nogu potukao rezultatom 5:1 i navijestio da bi se slično moglo dogoditi i u kup utakmici. Slaven Belupo je uvjerljivo na svom terenu svladao Croatiju, a Inter je za jedan zgoditak bio bolji od Međimurja.
Sljedeće subote Zadrani će put Pule. Istra 1961 se bori za goli prvoligaški život i dat će sve od sebe ne bi li pobijedili momčad Dalibora Zebića. Upravo taj imeprativ koji im visi nad glavama mogao bi im sputati noge, dok Zadrani mogu posve rasterećeno pokušati nastaviti pozitivni niz. Zadar je ovoga proljeća dokazao da zna igrati na gostovanjima, ako pokažu sve što znaju ni trobod ne bi bio veliko iznenađenje. Držimo im fige.
Vodeći Dinamo će na Maksimiru “ugostiti” mlađeg brata Lokomotivu. Sve osim “jedinice” bilo bi veliko iznenađenje. Hajduk će na Poljudu dočekati drugoplasiranu Cibaliju. Mršićeva momčad je uvijek bila tvrd orah Splićanima, pa je za vjerovati da će tako biti i sljedeće subote. Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Slaven Belupo, na prvi pogled bit će to neizvjestan dvoboj. Karlovac će u gradu na četiri rijeke dočekati posrnuli, ali pobjedom nad Šibenikom ipak osokoljeni Varteks. Šibenik će dati sve od sebe kako bi na Šubićevcu zabilježio prvu domaću pobjedu ovoga proljeća. Na putu će im stajati Štimčev Zagreb kojem je svaki bod velik kao kuća. Croatia će na svom terenu dočekati Inter, a Međimurje Rijeku. U svakom slučaju pogledi Zadrana bit će upereni prema Puli. Ne prema Areni, već prema Verudi.