Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Veliki bijeli zec razveselio male pacijente

Autor: Katina Vrsaljko

06.04.2010. 22:00
Veliki bijeli zec razveselio male pacijente

Foto: Sebastian GOVORČIN



Članice Udruge odgojitelja Zadarske županije Maraške jučer su Dječjem odjelu Opće bolnice Zadar predale donaciju u iznosu od 6.000 kuna koje su prikupljale zadnja dva tjedna tijekom njihove uskrsne humanitarne akcije pod nazivom “Za dječju dobrobit”. Novac su članice skupljale izvedbama lutkarske predstave “Jaje i pisanica” po dječjim vrtićima u Zadarskoj županiji i prodajom pisanica koje su vrijedne odgojiteljice same izrađivale i bojale.
Prilikom predaje donacije Maraške su i za djecu na Pedijatriji izvele ovu veselu predstavu sa šarenim lutkama, a vrhunac je kod djece svakako izazvalo pojavljivanje velikog zeke koji im je podijelio bombone, a zajedno s glumačkom postavom, djeca su i zapjevala pjesmu “Kad si sretan”. Dolazak odgojiteljica i donacija, koja Pedijatriji jako puno znači, razveselila je i tamošnje osoblje. Donaciju je primila Marija Ljubičić, glavna sestra na Dječjem odjelu, a u ime Marašaka ju je uručila Edita Tošić, predsjednica Udruge.
– Presretni smo što je naša humanitarna akcija uspjela. Naše odgojiteljice su vrijedno radile zadnja dva tjedna, a one koje nisu direktno mogle sudjelovati u akciji, pomogle su bojanjem pisanica. Prodaja pisanica na Narodnom trgu je išla i bolje nego što smo očekivali, a pri kupnji su nas posebno iznenadili umirovljenici. Zahvaljujemo ravnateljicama dječjih vrtića Ani Dunatov, Biserki Belić i Marijani Barić te RMC agenciji i 057 radiju na tehničkoj, medijskoj i moralnoj podršci. Zahvaljujemo i svim djelatnicima na Dječjem odjelu na medicinskom, ali i psihološkom trudu jer zahvaljujući njihovoj ljubavi i dobroti ovo mjesto, iako je bolnica, postaje veselo mjesto, rekla je Tošić.
Ljubav između Maraški i Pedijatrije traje već neko vrijeme s obzirom da ove vrijedne odgojiteljice često kod njih volontiraju. S djecom na Pedijatriji se igraju, pjevaju, pričaju priče, provode likovne radionice, zapravo im uljepšavaju boravak na odjelu.
– Njihov angažman nam jako puno znači s obzirom da nam je ovdje potreban radni terapeut. Godinu dana su kod nas stažirali radni terapeuti i to je funkcioniralo odlično. Nažalost, novca za otvaranje tog radnog mjesta nema pa se snalazimo preko raznih udruga, među kojima su i Maraške koje nam uvelike pomažu. Novac koji su nam donirale iskoristit ćemo za uređenje igraonice na Odjelu, rekao je Darko Radman, voditelj Dječjeg odjela Opće bolnice Zadar.