Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zekanovići najbolji

Autor: Branko Božić

06.04.2010. 22:00
Zekanovići najbolji

Foto: Branko BOŽIĆ



Finale je bilo iznimno zanimljivo između para Dragana i Dražena Kneževića na jednoj te Alda i Zorana Zekanovića na drugoj strani. U konačnici su pobijedili Zekanovići s rezultatom 25:16
Mještani ninskog prigradskog mjesta Poljica Brig organizirali su na Uskrsni ponedjeljak tradicionalni boćarski turnir pod nazivom “Turnir braće u boćanju”. Da bi sve bilo u skladu s tradicijom i kršćanskim običajima, boćanje je upriličeno ne na suvremeno opremljenim boćalištima domaćeg Boćarskog kluba, već na ledini podno stoljetnih hrastovima u zaseoku u kojem obitavaju obitelji Vidajići, Zekanovići, Dražići i Smokrovići.
Ove godine na turniru su nastupila 22 sastava, naravno braća, s ukupno 44 sudionika. Finale je bilo iznimno zanimljivo između para Dragana i Dražena Kneževića na jednoj te Alda i Zorana Zekanovića na drugoj strani. U konačnici su pobijedili Zekanovići s rezultatom 25:16 priskrbivši tako sebi epitet ovogodišnjeg pobjednika.
– Ovu manifestaciju starinskog boćanja s drvenim boćama planiramo i nadalje njegovati te je još više proširiti i popularizirati. Učinit ćemo sve da ovaj dio naše kulturne baštine u narednim godinama nominiramo u vidu jednog projekta u proračunu Nina – rekao je utemeljitelj manifestacije te član domaćeg Boćarskog kluba i predsjednik ninskog Gradskog vijeća Davor Ćurjurić.
– Osim bližnje i daljnje rodbine sudionika turnira, sve naše supruge i majke uveličale su ovo događanje tako što su za ovu prigodu odjenule odore iz naše bogate narodne nošnje, počevši od fuštana, bluze i tako redom, što je također dalo veliki pečat ovom događaju.