Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Financije su naša jedina zapreka

06.04.2012. 22:00
Financije su naša jedina zapreka


Naše potrebe dvostruko premašuju iznose kojima raspolažemo na početku sezone i predstavljaju jedinu pravu zapreku klupskom razvoju. Jedinu, ali znamo svi ne i zanemarivu – naglasio je Ivan Krpina


Lani smo uspješno premostili smjenu generacija i sedmu godinu u nizu imali državnog prvaka, pa se nadam da nas prelazak glavnine naših vozača u starije kategorije i ove sezone neće zaustaviti u nastojanju da zadržimo kontinuitet odličnih rezultata. Sezona će biti duga i naporna, no kvalitetan rad u klubu i entuzijazam mladih vozača daju nam za pravo vjerovati da mogu još dalje dogurati – reći će Ivan Krpina, tajnik Biciklističkog kluba Sveti Donat koji je zapaženim nastupima na utrkama u Italiji te pobjedom kadeta Roka Zorovića na Prvenstvu Dalmacije već najavio da ga u 2012. ne zanima prosječnost.
U travnju će Donatovci zakoračiti u glavni dio sezone, tijekom koje će plasmane paralelno tražiti na cestovnim utrkama po Italiji, odnosno na Kup i državnim ispitima po Lijepoj našoj. Krpinu smo upitali imaju li konkretne ciljeve za natjecanja u Hrvatskoj i od kojih će vozača očekivati najviše.
– Početnik B Marijan Kević, koji se lani okitio državnim naslovom, ove će godine biti naš glavni kandidat za odličja. Vjerujemo da bi mogao nastaviti dominaciju u svom uzrastu – ono što je radio prošle godine. No, on nije naša jedina uzdanica. Od Roka Zorovića i Ivana Kneževića, također, možemo očekivati dobre rezultate, dok dobar rad na treninzima i prve ovogodišnje provjere govore da i ostatak početničkog sastava Svetog Donata ima pravo ciljati visoko.
Jedini kadet bit će Roko Vukić, koji je na Prvenstvu Dalmacije proteklog vikenda pokazao da se može nositi i sa starijim vozačima.
– Vukić je prva godina kadetskog uzrasta te stoga pred njega nećemo stavljati imperativ, no sjajno je odradio pripreme i vjerujemo nakon uspješnog nastupa u Zadru već zaradio poziv u kadetsku reprezentaciju. Bude li i dalje jednako uporan, njegovi novi vrijedni rezultati sigurno neće izostati – smatra Krpina.
Kao i lani, i ove je godine aktualno pitanje seniorskog sastava Svetog Donata. Ponovno se spominju imena četiri slovenska vozača, ali zajedno s njima i uvjet pronalaska sponzora.
– Nađu li Slovenci sponzora nastupat će pod našim imenom, međutim, to je još uvijek neizvjesno – upoznaje nas tajnik Sv. Donata.
Radi se o slovenskim vozačima koji sami tragaju za sponzorom, vjerojatno opet slovenskim. Ne bi li im bilo lakše da onda pokušaju u nekom od slovenskih klubova?
– Na bi jer se radi o mladim vozačima koji nisu uspjeli naći mjesta u slovenskim momčadima. One su u pravilu profesionalne ili poluprofesionalne, što automatski znači da imaju konkurentnije sastave u koje je teže upasti.
Mogu li financije Sv. Donata izdržati ritam od 30 utrka u sezoni?
– Nažalost, naše potrebe dvostruko premašuju iznose kojima raspolažemo na početku sezone i predstavljaju jedinu pravu prepreku klupskom razvoju. Jedinu, ali znamo svi ne i zanemarivu – naglasio je Krpina, dodajući:
– Financiramo se kombinirajući sredstva iz gradskog proračuna s članarinama i donacijama potpredsjednika kluba Ante Zorovića. On je ujedno i glavni trener, pa mu iz više razloga možemo biti zahvalni na postignutim rezultatima. Bez pravog sponzora je jako teško, ali odustajanje nije opcija.


 SVETI DONAT U 2012.




Kadet: Roko Vukić.
Početnik A: Ante Tokić.
Početnici B: Marijan Kević, Roko Zorović, Ivan Knežević, Antonio Katuša, Dino Dunatov, Joško Bačić, Ivan Grgić.


 ANTONIA STIPANIČEV PREŠLA U VARAŽDINSKU SLOGU


Antonia Stipaničev, prijašnjih sezona jedina predstavnica ljepšeg spola u redovima Sv. Donata, ove je godine pristupila Biciklističkom društvu Sloga iz Varaždina, odnosno njegovom ženskom sastavu. Perspektivna U-23 vozačica treninge i pripreme za utrke i dalje će odrađivati u Zadru, ali će na službenim nastupima braniti boje novog kluba.