Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Fotografijama pejzaža regije donijeli dašak Molisea u Zadar

06.04.2017. 22:00
Fotografijama pejzaža regije donijeli dašak Molisea u Zadar


Izložba fotografija četvorice talijanskih autora iz regije Molise jučer je otvorena u Udruzi Dante Alighieri, u sklopu trodnevne manifestacije koja se održava u Zadru, a posvećena je upoznavanju regije Molise, njezine kulture, gastronomije i teritorija.
– Zajednica Talijana u Zadru i Udruga Dante Alighieri suradnju s Molise regijom počeli su prije šest mjeseci, kada smo počeli raditi na ovom projektu. Cilj je bolja suradnja, povezivanje Talijana i Hrvata. U sklopu ove manifestacije došli smo na ideju izložbe na kojoj su se predstavili radovi četvero mladih autora, koji su željeli pokazati svoje vizije, krajolik svoje regije na način kako ih oni vide, rekla je Rina Villani predsjednica Zajednice Talijana Zadar.
Impresivne fotografije Nicole Michele D’Agostino, Francesca Palladina, Luigi Serafina Carile i Antonia Vinciguerra pokazuju svo bogatstvo ove živopisne talijanske regije. Fotografijama prekrasnih pejzaža, zelenih brežuljaka, livada sa cvijećem, neopisivih zalazaka sunca, kamenih kuća, uskih uličica, autori su pokušali, svaki na svoj način, prikazati koliko vole kraj iz kojeg potječu.
Izložba će se do 24. travnja u prostorijama Udruge Dante Alighieri moći pogledati svaki dan u vremenu od 17 do 19 sati, a Villani se nada velikom interesu građana.
– Nadam se kako će se suradnja s regijom Molise i Zadrom nastaviti i poboljšati. Vidjela sam kako su naši gosti iz Italije otvoreni za suradnju, sviđa im se Zadar i cjelokupna organizacija. U budućnosti možemo nastaviti još bolju suradnju, kazala je predsjednica ove udruge.
U ovom projektu imali su potporu Grada Zadra i TZ grada Zadra, Zadarske županije, a u cilju jačanja gospodarske suradnje između Zadra i talijanske regije Molise te jačanja turističkih spona dviju država.
Ovo, međutim, nije prva suradnja s jednom talijanskom regijom jer je prethodno održana suradnja s regijom Marche, a Villani najavljuje kako im je želja i cilj slične suradnje ostvariti sa svim talijanskim regijama, dakako, u svrhu poboljšanja odnosa između Zadra i Italije.