Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sutra obilježavanje 20. obljetnice izgradnje Masleničkog mosta

06.04.2017. 22:00
Sutra obilježavanje 20. obljetnice izgradnje Masleničkog mosta


U subotu, 8. travnja 2017. godine obilježit će se 20 godina od puštanja u promet Masleničkog mosta, a svečanosti će nazočiti  ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u izaslanstvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar državne imovine Goran Marić, kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske. Uz njih će, na obljetnici izgradnje Masleničkog mosta, prisustvovati i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te brigadir Dragan Oljica, izaslanik ministra obrane Republike Hrvatske i zapovjednik središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane „Rudolf Perešin”.
Obilježavanjem 20. obljetnice izgradnje Mosta odat će se priznanje hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobađanju masleničkog područja i mnogobrojnim radnicima, koji su često i u nemogućim uvjetima, radili na izgradnji novog mosta. Usprkos žestokim napadima, izgradili su ga nakon četiri godine, a 8. travnja 1997. godine Predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman pustio ga je u promet.
Na obljetnici Masleničkog mosta sudjelovat će i predstavnici cestarskih i građevinskih tvrtki izvođača radova, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti, branitelji s masleničkog područja, kao i koje su sudjelovale u projektiranju i izgradnji mosta.