Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Breme “male momčadi”

Autor: Viktor Bogut

06.05.2009. 22:00
Breme “male momčadi”

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zagreb je jaka momčad. Zagreb je favorit. Ali mi nismo slučajno ostvarili 19 pobjeda u nizu, s kojima smo došli u mogućnost da u finalu imamo prednost domaćeg terena – ističe trener Donata Denis Karlović


Danas u 17 sati u prvoj utakmici finala doigravanja za stolnoteniskog prvaka Hrvatske u dvorani Bagat sastat će se Donat i Zagreb. Zadrani će sa svoja dva jaka igrača, Davorom Karlovićem i Kinezom Jia Zhengom, pokušati nadigrati odličnu momčad Zagreba koja u svojim redovima ima tri vrhunska pojedinca, a uz to su si priuštili i jaku klupu. Zagrebački tim će najvjerojatnije nastupiti u sastavu Dado Šurbek, Tomislav Zubčić, Tomislav Kolarek, momčadi koja je u identičnom sastavu i prošle godine uzela titulu. Zadrani su u polufinalu relativno glatko prošli Pulu i na taj način najbolje iskoristili startnu jedinicu, koju su ostvarili izvanrednim nastupima u regularnom dijelu sezone. No, unatoč glatkoj pobjedi i prolazu u finale, zadarski igrači u toj utakmici nisu briljirali, a da postanu konkurentni Zagrebu, valja biti na maksimalnom vrhuncu forme.
– Iako nismo odigrali na maksimalnoj razini, mi smo Pulu glatko prošli, što nam je i bio primarni cilj – kazao je strateg Donata Denis Karlović, dodavši:
– Ovo danas je nešto potpuno drugo. Dobro smo trenirali i vjerujem da ćemo spremni dočekati finalnu seriju te da će svaki igrač pružiti maksimum.
Zagreb je već navikao osvajati titulu, što pred svojim, što pred zadarskim navijačima. Može li ova momčad ove godine napraviti iznenađenje i maknuti Zagrepčane s prijestolja?
– Mislim da može, no ne treba sada gledati dalje od ove prve utakmice. Sigurno da je Zagreb u boljoj situaciji baš zato što znaju osvajati titule, a nad nama je svojevrsni presing, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili prošlo prvenstvo.
Osjeća li se u samom timu pritisak?
– Osjeća, no ja kao trener i klub ne želimo pred igrače stavljati veliko breme, pošto ga sami po sebi već imaju. Idemo probati biti najbolji što možemo i dobiti ovu utakmicu. Ako dobijemo, odlično, a ako ne, imamo priliku za popravak u Zagrebu. Zagreb je jaka momčad. Zagreb je favorit. Ali mi nismo slučajno ostvarili 19 pobjeda u nizu, s kojima smo došli u mogućnost da u finalu imamo prednost domaćeg terena – ističe Denis Karlović.