Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Domdjoni: Nikada nisam bio spremniji

Autor: Viktor Bogut

06.05.2009. 22:00
Domdjoni: Nikada nisam bio spremniji

Foto: Sebastian GOVORČIN



U reprezentaciji se ne osjeća preveliki pritisak. K tome pomaže i odlična atmosfera koju imamo – kaže Domdjoni
Danas će u Zagrebu započeti 44. po redu Europsko prvenstvo u karateu. Budući da karate još nije olimpijski sport, iako bi se to uskoro moglo promijeniti, europska smotra održava se svake godine. Već od Bratislave 2007. godine čelnici Hrvatskog karate saveza najavljivali su pravi spektakl u Zagrebu.
U svojoj kategoriji (do 60 kg) Biograđanin Danil Domdjoni brani zlato i “sudbina” je odlučila da će ga pokušati obraniti pred svojim navijačima. Koliko god je to za sportaša velika stvar, toliko može biti i pritisak.
– Pritisak sigurno postoji, ali imam osjećaj da je i stvoren – kazao je Domdjoni, koji je vjerojatno i najveća zvijezda ove manifestacije i baš radi toga je “meta napada” predstavnika sedme sile. No, tome “mi i služimo”.
– U reprezentaciji se ne osjeća preveliki pritisak. K tome pomaže i odlična atmosfera koju imamo. Nikada nije bilo ovako. Jednostavno uživamo i ne možemo dočekati početak prvenstva. Ovo bih nazvao pozitivnim iščekivanjem. Kada smo prvi put ušli u dvoranu, bili smo oduševljeni. Zaista je odlično sređena.
Također se očekuje i velik broj navijača. Podrška ne bi smjela izostati.
– Dvorana će sigurno biti puna. Ulaznice su već rasprodane, tako da ćemo imati veliku podršku navijača.
Očekuješ li podršku svojih sugrađana?
– Vjerujem da ću je imati. Nisam se čuo s ljudima iz Biograda, no još prije su mi rekli da ne brinem da će oni srediti karte i biti tu, tako da očekujem i moje sugrađane i prijatelje na tribinama.
Prvenstvo počinje danas, Domdjoni se bori sutra oko 10 i kaže da spreman dočekuje prvenstvo, unatoč ozljedi koja ga je pratila u posljednje vrijeme.
– Nema problema, što se tiče ozljede. Vjerujem da će bandaža pomoći. Pripreme su prošle odlično, tako da sam spreman na sve izazove. Čak mogu reći da mi se rijetko dogodi da odradim pripreme na ovako dobar način. Pogotovo ove završne. Zaista mogu reći da je sve savršeno.
 


 HRVATSKA U ZAGREBU


Prvoga dana natjecanja u Zagrebu na tatami će izaći Petra Volf (do 68 kg), Ana Marija Čelan (preko 68 kg), Rene Pernuš (do 75 kg), Miroslav Maričević (do 84 kg), Danijel Vujčić (preko 84 kg), te kataši Kristijan Novak, Mirna Šenjug i Valerija Vujčić. U subotu će boje Hrvatske braniti Jelena Kovačević (do 55 kg), Ivana Goricaj (do 61 kg), Danil Domdjoni (do 60 kg), Marko Lučić (do 67 kg), te Mirna Šenjug, Valerija Vujčić i Džulijana Popović u ekipnom dijelu kod kataša i Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Franjo Maškarin u ekipnom dijelu kod kataša. Posljednjeg dana na rasporedu su ekipni nastupi boraca i borkinja. Mušku reprezentaciju čine Pero Vučić, Alen Lučin, Nikola Dukić, Marko Miloš, Neven Martić, Leon Gajica, Tomislav Rašidagić, Mario Vučić i Marijan Bračić, dok kod borkinja boje Hrvatske brane Ivana Goricaj, Azra Saleš, Ema Aničić, Ana-Marija Čelan i Ivana Bebek.