Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lani zakazao Zheng, a sada Karlović

Autor: Viktor Bogut

06.05.2009. 22:00
Lani zakazao Zheng, a sada Karlović


Nakon 19 uzastopnih pobjeda stolnotenisači Donata pokleknuli su kada je to bilo najpotrebnije. U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske Zadrani su na svom terenu poraženi od Zagreba 4:2 i u nedjelju će u Zagrebu pobjedom pokušati izboriti odlučujuću treću utakmicu. Tragičar dvoboja je iskusni Davor Karlović, koji je toliko puta bio prevaga na strani Donata. Ovaj put nije izdržao. Iako je igrao zaista dobro, pritisak je očito učinio svoje.
U ključnim trenucima Karlović nije bio pravi. U prvom, maratonskom dvoboju poražen je od Tomislava Kolareka, trećeg i po najavama najslabijeg igrača Zagreba. No, baš taj Kolarek je prošle sezone bio prevaga na strani Zagreba, a i sada je odmah najavio da je u velikoj formi. U dvoboju prepunom preokreta, izvanrednih poena i vrhunskih poteza onaj mlađi je ipak bio prisebniji i bolji u trenutcima kada se dvoboj odlučivao. Očekivano je na 2:0 za goste povećao Tomislav Zubčić svladavši trećeg igrača Donata Vicu Ivčića. No, onda na scenu kreće zadarski Kinez Jia Zheng.
Prvo je Zheng glatko svladao sinoć lošeg Dadu Šurbeka, a onda je u paru s Karlovićem bio bolji od zagrebačke kombinacije. Pred velikim brojem navijača Donat se vratio u igru. Tada je ponovo na scenu stupio Karlović, koji je imao zadatak svladati Zubčića. No, to mu nije pošlo za rukom. Iako je glatko dobio prvi set, druga dva gubi u fiksu i propušta šansu da svoju momčad dovede u vodstvo. U četvrtom kreće odlično. Poveo je 6:2, no onda se za samo nijansu opustio, a to je odlični Zubčić maestralno iskoristio i uhvatio 9 poena za redom te odlučio meč. Na scenu su tada trebali izaći Jia Zheng i Tomislav Kolarek, no Zheng je radi visoke temperature predao meč, što je i logično, jer je Donat izgubio šanse za pobjedu (u posljednjem dvoboju Zubčić ne bi imao šanse protiv Šurbeka) te nije imalo smisla forsirati Zhenga.
Uzvrat je u nedjelju u 17 sati. U slučaju pobjede Zagreb postaje prvak Hrvatske, a pobjeda Donata osigurava majstoricu u Zadru.
 


 DONAT – ZAGREB 2:4


Karlović – Kolarek 2:3 (11:4, 9:11, 6:11, 14:12, 9:11), Ivčić – Zubčić 0:3 (4:11, 5:11, 4:11), Zheng – Šurbek 3:0 (11:7, 11:6, 11:9), Zheng/Karlović – Zubčić/Kolarek 3:0 (11:9, 11:9, 11:9), Karlović – Zubčić 1:3 (11:5, 9:11, 9:11, 6:11).




 RIJEČ TRENERA


Denis Karlović, Donat: – Predviđao sam ovakav dvoboj u kojemu će odlučivati detalji. Zadovoljan sam igrom svojih igrača. Nažalost u ključnim trenucima Davor Karlović nije bio pravi. No, ne smijemo sada žaliti jer nije još gotovo. Ostvarili smo 11 pobjeda zaredom i nema razloga vjerovati da ne možemo pobijediti u Zagrebu i izboriti majstoricu.
Goran Radanović, Zagreb: – Izrazito zanimljiva utakmica u kojoj se borilo za svaki poen. Mi smo imali malo više sreće. Da je Karlović uspio dobiti jednu od dva dvoboja, vjerojatno bi Donat pobijedio. No, ovo je tek prvo poluvrijeme. Ništa još nije gotovo i sigurno ćemo se itekako morati pomučiti da postanemo prvaci Hrvatske.