Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ozljede su nas potpuno izbacile iz takta

Autor: Drago Bajković

06.05.2010. 22:00
Ozljede su nas potpuno izbacile iz takta

Foto: Vedran SITNICA



Vjerujem da u posljednja dva kola možemo popraviti ružnu sliku koja nas prati u posljednje vrijeme. Nadam se da se iz Varaždina možemo vratiti neporaženi, kazao je Bajlo
Ostala su još dva kola do kraja prvenstva u Prvoj HNL, a pred Zadranima su još dva dvoboja, gostujući s Varteksom i domaći protiv Zagreba. Serija loših rezultata u posljednjih pet kola srozala je raspoloženje u prvoligašu sa Stanova do “ništice” i svi jedva čekaju kraj prvenstva. A još prije pet kola na Stanovima je stanovao optimizam i vrhunska atmosfera.
– Odlično smo krenuli u ovo nogometno proljeće i stvarno sam mislio da će to biti polusezona za pamćenje. Na konferenciji za novinare tada sam izjavio da možda možemo i do 9. mjesta na ljestvici, ali očito sam se prevario – kazivao je jučer ujutro Josip Bajlo sportski direktor Zadra.
– Nakon šest kola kao da nas je netko ukleo. Redom su zbog ozljeda otpadali Puljić, Skočibušić, Ježina, Banović i sada na kraju Santini. To je u potpunosti poremetilo koncepciju jer ipak se radi o igračima koji čine okosnicu naše momčadi. Zaredali smo s porazima u gostima nakon čega smo u grču ušli u utakmicu s Interom što je također rezultiralo porazom. Smatram da bi bez tih silnih ozljeda imali puno bolje rezultate u posljednjim kolima.
Pred Zadrom su još dvije utakmice, gostovanje u Varaždinu i na kraju ogled sa Zagrebom na Stanovima.
– Vjerujem da u posljednja dva kola možemo popraviti ružnu sliku koja nas prati u posljednje vrijeme. Puljić, Skočibušić i Santini su još izvan stroja, ali nam se vraćaju Ježina i Banović. Ne znam hoće li konkurirati za sastav protiv Varteksa, ali je svakako dobra vijest da su se oporavili. Nadam se da se iz Varaždina možemo vratiti neporaženi.
Zadrov sportski direktor bio je u Šibeniku na finalu Hrvatskog nogometnog kupa.
– Hajduk je zasluženo osvojio Kup i u ime Zadra im čestitamo na tome. Utakmica na Šubićevcu nije bila previše kvalitetna, više je bila borbena. Na to su svakako utjecali i vremenski uvjeti koji su bili loši. Šibenik je igrao u grču, a vjerujem da bi Zec iskoristio svoje šanse da nije bilo onoliko vjetra zbog kojeg je jednostavno bilo nemoguće kontrolirati loptu.
Svjedoci smo da u posljednje vrijeme sve više Zadrana dobiva poziv za reprezentaciju.
– Ponosni smo što je Ivan Santini dobio poziv izbornika Ladića za U-21 reprezentaciju. Mogu potvrditi da su pozive za reprezentaciju U-15 dobili Viduka i Livaković. Oni će nastupiti 11. i 12. svibnja za mlade “kockaste” protiv Crne Gore. Također ne smijemo zanemariti ni činjenicu da je Danijel Subašić sada praktički prvi vratar Bilićeve izabrane vrste, a poziv je dobio i Jurica Buljat. Sve to govori u prilog činjenici da se u NK Zadar radi odlično s mladim igračima i siguran sam da će i u budućnosti prvoligaš sa Stanova dati još puno reprezentativaca – u vedrijem tonu zaključili smo razgovor sa sportskim direktorom Bajlom.