Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Derbi za prestiž i kraj uspješne sezone

06.05.2011. 22:00
Derbi za prestiž i kraj uspješne sezone


Utakmicama 14. kola završava ovosezonsko izdanje Prve B vaterpolske lige, natjecanje koje će Zadar i Biograd zaključiti županijskim derbijem. Večeras (subota) u 19 sati u Šibeniku će se ogledati treća i četvrtoplasirana momčad. Zadrani su do sada upisali 30, a sastav iz kraljevskog grada 24 boda. I jedni i drugi već su se zacementirali na spomenutim pozicijama: pobjeda im neće donijeti pozitivan pomak, dok ih poraz može koštati jedino prestiža. S te strane, možemo kazati kako se radi o dvoboju s minimalnim ulozima, no tradicionalno rivalstvo reći će drugačije.
– I ove smo se godine uspjeli pozicionirati u gornji dom. Četvrto mjesto označava potvrdu ambicija najavljivanih prije početka sezone, a da nije bilo ozljeda, vjerujem da smo mogli još i dalje dogurati. Negativan ishod utakmice sa Zadrom ne može kompromitirati ostvareno, no to ne znači da nećemo imati motiva. Ako ništa, on je sportski. Želimo uzvratiti Zadru za poraz u prvom dijelu prvenstva, s tri nova boda održati kontinuitet dobrih nastupa. Prijašnjih sezona bili smo uspješniji od Zadra, pa se nadamo da ćemo, na uvjetno rečeno domaćem terenu, upisati novu pobjedu – kaže Ivan Kolačko, trener Biograda, koji je dodao da će zbog privatnih obveza u susretu posljednjeg kola biti upitni nastupi Tomašića i Miličkog.
S druge strane, Zadrani neće moći računati na Igora Šarića, dok će momčad voditi pomoćni trener Dražen Adžić.
– Nećemo biti kompletni, no bez obzira na sastav u kojem se predstavimo, nastojat ćemo pobjedom zaključiti zaista sjajnu sezonu. Posebnog imperativa nemamo, ali lagao bih kada bi rekao da ne želimo i drugi put nadigrati Biograd. Dat ćemo sve od sebe, a na kraju neka pobjedi bolji – poručio je Goran Jovančević, prvi strateg gostujućih koji će vijest iz Šibenika dočekati u Rijeci. U ulozi šefa struke Jovančević prati nastupe Zadrovih uzdanica na završnici Kupa za kategoriju nada.
Raspored 14. kola: Biograd – Zadar 1952 (subota, Šibenik 19 sati), Zagreb – Kruna Osijek, Galeb MR – Siscia, Opatija – Delfin.
 


Utakmice u Prvoj B ligi


2009.
28. ožujka: Zadar – Biograd  7:11
6. lipnja: Biograd – Zadar 11:7
2010.
3. srpnja: Biograd – Zadar 1952  11:7
24. travnja: Zadar 1952 – Biograd 6:10
2011.
5. ožujka: Zadar – Biograd 8:5