Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Domdjoni započinje put prema novoj medalji

06.05.2011. 22:00
Domdjoni započinje  put prema novoj  medalji


Danas je u Zürichu počelo Europsko seniorsko prvenstvo u karateu.  Očekivano je u sklopu hrvatske reprezentacije i Biograđanin Danil Domdjoni,  borac koji se sa pet posljednjih europskih prvenstava vraćao s medaljom. Dva  puta je bio zlatni, a s posljednjeg prvenstva koje se  održalo u Ateni brani broncu.
– Spreman sam – govorio je  Domdjoni prije natjecanja,  ističući da je napravio zaista  odlične pripreme i da se  mnogo spremniji osjeća nego  pred prošlo Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Logično, jer  za razliku od prošlih sezona u  kojima se osim s protivnicima  borio i s nerazumljivošću  (čitaj i nelogičnošću) biogradskih “otaca”, koji kao da  nisu (čitaj nisu) razumjeli da  u gradu imaju svjetskog i  europskog prvaka u jednome  od najmasovnijih pojedinačnih sportova. Sada je  Domdjoni u Zagrebu dobio  one uvjete koje je tražio  mnogo godina u svom Biogradu. Tako da se mirno  mogao posvetiti pripremama  za SP. No put do odličja bit će  itekako trnoviti. Konkurencija u karateu je doista jaka, a  izlučne borbe za Domdjonijevu kategoriju počinju danas u 10 sati.
– U prvom kolu čeka me  jedan od Azerbajdžanaca. Ne  znam o njemu puno, ali oni su  uvijek mine. S njima nikada  ne znaš što možeš očekivati –  najavio je Biograđanin.