Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Po bod u Park mladeži

06.05.2011. 22:00
Po bod u Park mladeži


Svjesni smo da idemo na noge odličnoj momčadi koja je svoju vrijednost dokazala trećim mjestom, odmah iza Dinama i Hajduka. Ali, i mi imamo svoje adute i pokušat ćemo ih demonstrirati u Parku mladeži – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Nogometaši Zadra u 28. kolu Prve HNL gostuju danas kod Splita. Prvoligaš sa Stanova još uvijek  nije i matematički osigurao  prvoligaški status pa će u Splitu pokušati doći do boda koji  bi najvjerojatnije riješio sve  dileme oko ostanka u najelitnijem razredu hrvatskog nogometa. Dvije posljednje pobjede nad Interom i Hrvatskim  dragovoljcem Zadranima daju za pravo da se u Parku  mladeži nadaju pozitivnom  rezultatu. I Splićani nisu bez  motiva, praktički im samo bod  nedostaje da bi osigurali treće  mjesto koje ih u sljedećoj sezoni trasira na europsku scenu  što je veliki uspjeh u premijernoj prvoligaškoj sezoni.  A uz to sigurno žele “osvetu”  za poraz na Stanovima.
– U svakom slučaju imamo  dovoljno motiva za ovo gostovanje u Parku mladeži. Bod  u toj utakmici bi i matematički  riješio pitanje našeg ostanka u  prvoligaškom društvu – kazivao je jučer ujutro Dalibor  Zebić, trener Zadra.
– Moram priznati da se nadam kako će Split malo  opuštenije ući u tu utakmicui  da bi mi mogli to iskoristiti.  Činjenica je da i njima kao i  nama nedostaje jedan bod, u  njihovom slučaju da bi osigurali treće mjesto koje ih  vodi u Europu. Uz to imaju još  nakon nas domaću utakmicu s  Hrvatskim dragovoljcem kojeg će navjerojatnije pobijediti.
Ipak Zebić ne računa samo  na opuštenost domaćina.
– Nakon ove dvije domaće  pobjede naše samopouzdanje  je naraslo i vjerujem da bi se to  moglo itekako reflektirati u  ovoj utakmici sa Splitom.  Svjesni smo da idemo na noge  odličnoj momčadi koja je svoju vrijednost dokazala trećim  mjestom, odmah iza Dinama i  Hajduka. Ali, i mi imamo svoje adute i pokušat ćemo ih  demonstrirati u Parku mladeži.
Po riječima Zadrova stratega Zadar ne misli odigrati  bunker u Splitu.
– Nećemo se zatvoriti, jer  kao što sam već više puta  naglasio, ne znamo tako igrati. Mislim da nećemo puno  mijenjati sastav u odnosu na  utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem, a i nemamo puno  izbora. U Split neće putovati  gotovo niti jedan junior, jer su  većina na maturama ili maturalnim zabavama, pričestima ili krizmama. Kao što je  poznato Pezo nema pravo  nastupa zbog tri žuta kartona,  a u sastav se vraća Ćurjurić  koji je tu kaznu odradio. Što  se tiče kapetana Suraća vidjet  ćemo hoće li krenuti od početka ili će naknadno ući u igru,  činjenica je da nije spreman za  cijelu utakmicu.
Ovih se dana puno govori o  tome kako se tri kola prije  kraja prvenstva ne zna koliko  klubova će Prva HNL imati  sljedeće sezone što je svakako  veliki nonsens.
– Svakako, to je je još jedan  pokazatelj stanja u hrvatskom  nogometu. Tek će se 15. lipnja  znati koji su klubovi dobili  konačne licence i koji će se  sustav igrati sljedeće sezone.  To svara jednu nervozu, ali  pokušat ćemo ne misliti puno  o tome. Svakako to otvara  mjesta nekim igrama, a ne  treba naglašavati kolika je to  glupost kad se zna da već 1.  srpnja počinju pripreme za  sljedeću sezonu. To će stvoriti  priličnu konfuziju što se tiče  transfera igrača jer klubovi do  zadnjeg trenutka neće znati u  kojoj će ligi igrati, pa neće  moći postaviti ciljeve za sezonu.
Vratimo se Splitu i očekivanjima iz tog dvoboja.
– Idemo se nadigravati i  pokušati ostvariti pozitivan  rezultat. Jedan bod bi nas svakako zadovoljio i vjerujem da  to možemo ostvariti – kazao je  na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić,  Skočibušić, Puljić, Glumac,  Vasilj, Jerbić, Banović, Surać  (Ćurjurić), Bilaver, Mršić,  Santini.
 


Skočibušić: Imamo šansi




Stjepan Skočibušić, libero momčadi sa Stanova, vjeruje da Zadar ima  šansi u Parku mladeži.
– Samopouzdanje nam je naraslo nakon ove dvije domaće pobjede nad  Interom i Hrvatskim dragovoljcem. U svakom slučaju u Split putujemo  prilično rasterećeni, ako svjesni da nismo još matematički osigurali  prvoligaški status. Isto tako i Splićani još moraju potvrditi treće mjesto i  izlazak u Europu. Ako se ne varam i njima i nama treba po bod. Pa zašto se  to na kraju ne bi i dogodilo.
Ipak svjestan je da neće biti lako.
– Split je trećom pozicijom dokazao svoju vrijednost. Isto tako smatram  da i mi imamo što za pokazati u toj utakmici. Puno toga će ovisiti o nama  samima i o tome što ćemo pokazati u Parku mladeži. Tko će se na kraju  radovati vidjet ćemo – kazao je Skočibušić.