Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Polaganje računa

06.05.2011. 22:00
Polaganje računa


U vijećnici virskog  Općinskog vijeća u ponedjeljak 9. svibnja održat će se  sjednica Općinskog vijeća.  Sjednicu je sazvao predsjednik OV-a Mate Radović s  opširnim dnevnim redom od  26 točaka.
Raspravljat će se o uvijek  među vijećnicima zanimljivim  financijskim temama kao što  su godišnji obračun proračuna  Općine Vir za 2010. godinu,  raspored viška sredstava u  općinskom proračunu, financijska izvješća virskih trgovačkih društava “Čisti otok”,  “Vodovod Vir”, “Vir održavanje”, “Vir turizam” za lanjsku i  ovu godinu. Vijećnici će se  također očitovati o financijskom poslovanju Turističke  zajednice Općine Vir za 2010.  i 2011. godinu te o poslovanju  Dječjeg vrtića “Smješko” za  isto razdoblje. Raspravljat će  se i o radu DVD-a Vir s posebnim osvrtom na financijski  plan i program.
Pred vijećnicima će se naći i  više izmjena i dopuna odluka i  to dopuna Statuta Općine Vir,  izmjena i dopuna odluke o  davanju u zakup javnih površina za postavljanje privremenih objekata, o prodajnim  mjestima za prodaju roba izvan prodavaonica na području  otoka Vira, o prodajnim mjestima za ugostiteljske objekte u  kiosku, kontejneru, nepokretnom vozilu, šatoru.
Svakako će biti zanimljiva i  rasprava vezana za odluku o  prihvaćanju Strategije razvoja  turizma Općine Vir koja će  uskoro biti prezentirana virskoj te široj javnosti, a sve u  svjetlu nedavnog imenovanja  bivšeg državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića direktorom općinskog Turističkog  poduzeća Vir turizam. Vijećnici će raspravljati i o projektu vodovodizacije i odvodnje koji je u tijeku te će  najvjerojatnije usvojiti odluku  o oslobađanju komunalnog  doprinosa trgovačkog društva  Vodovod-Vir vezano za izgradnju tri faze sustava odvodnje  fekalnih i otpadnih voda otoka Vira.