Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Za Donja kamenita vrata i bedeme 400 tisuća kuna

06.05.2011. 22:00
Za Donja kamenita vrata i  bedeme 400 tisuća kuna


Financijsku konstrukciju za radove koji upravo traju na uređenju i obnovi Donjih gradskih kamenitih vrata, tzv. Bardeline i obrambenih zidina na Dvorini zajedno su zatvorili Ministarstvo kulture RH osiguravši 200.000 kuna, i Grad Nin osiguravši još toliko sredstava


Sukladno planu rada  za 2011. godinu, a vezano za  postavljeni plan i program  daljnje obnove, konzervacije i  revitalizacije neprocjenjivo  vrijednih spomenika kulture  starohrvatskog kraljevskog  grada Nina, nastavljeni su radovi na obnovi i zaštiti te  konsolidaciji ninskih gradskih  bedema.
Radi se o kontinuiranim poslovima koji traju neprekidno  već punih 15 godina, u kojima  se svake godine obnovi  određeni dio plašta bedema  sukladno postignutom dogovoru Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela Zadar, Ministarstva kulture Republike Hrvatske te odgovarajućih institucija Grada Nina. Financijsku konstrukciju za radove  koji upravo traju na uređenju i  obnovi Donjih gradskih kamenitih vrata, tzv. Bardeline i  obrambenih zidina na Dvorini  zajednički su zatvorili Ministarstvo kulture RH osiguravši  200.000 kuna te Grad Nin osiguravši još toliko sredstava.
Radovi na Donjim vratima,  koji bi trebali biti okončani  najdalje do 7. lipnja do ovogodišnjeg Dana grada Nina,  povjereni su zadarskoj gradskoj građevinskoj tvrtki “Bino-Commerce” specijaliziranoj za ovaj vid poslova.
Na radovima na Dvorini,  koji bi se trebali završiti do  početka turističke sezone, angažirani su djelatnici ninskog  gradskog komunalnog poduzeća “Komunalije i odvodnja”  d.o.o. koji su se zadnjih nekoliko godina na poslovima o  kojima je riječ iskazali svojom  stručnošću i kvalitetom.  Inače, svi navedeni konzervatorsko-obnoviteljski radovi  na terenu izvode se pod  stručnim nadzorom Konzervatorskog odjela Zadar i Odjela za kulturu grada Nina.