Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Brod mira u gradu mira

06.05.2012. 22:00
Brod mira u gradu mira


Brod će se usidriti u Pašmanskom kanalu, a putnici će obići nacionalne parkove i parkove prirode u zadarskom okružju


U grad mira Biograd na Moru pristat će japanski “Brod mira” (Peace boat) sa 1.400 putnika iz brojnih zemalja svijeta. Rezultat je to dvogodišnjih priprema koje su završnicu imale proteklog tjedna tijekom boravka visokog japanskog izaslanstva u Biogradu koje je predvodio gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue, obznanio je Ivan Knez, biogradski gradonačelnik.
Pregovori o dovođenju “Broda mira” u hrvatsko more okončani su ovog vikenda u Beču, tijekom Godišnje skupštine Izvršnog odbora svjetske asocijacije asocijacije “Gradonačelnici za mir” (Mayors for Peace).
– Do konačnog utvrđivanja datuma, najvjerojatnije u ljeto 2013., Biograd će posjetiti grupa od 50-ak skauta. Obići će parkove prirode Telašćica, Vransko jezero i Velebit te nacionalne parkove Kornate, Paklenicu, Krku i Plitvička jezera kako bi utvrdili izletničke destinacije za oko 1.400 putnika ‘Broda mira’, objašnjava Knez, dodajući kako će se brod usidriti u Pašmanskom kanalu nasuprot Biogradu.
Putnici iz “Brod mira” će se brodovima dovesti na biogradsku obalu. Bit će to spektakularan događaj koji će osim promidžbenih imati i znatne gospodarsko-turističke efekte.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU