Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Milinković: Iza naloga za zadržavanjem u pritvoru stoji gradonačelnik Vrančić!

06.05.2012. 22:00
Milinković: Iza naloga za zadržavanjem u pritvoru stoji gradonačelnik Vrančić!


Nikša Milinković, vlasnik zemljišta u Diklu i bagerist Ivan Knez, koji je u subotu tamo izvodio radove u noći sa subote na nedjelju, prespavali su u prostorijama policije. U nedjelju ujutro uz kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari privedeni su državnom odvjetniku, a potom i sucu istrage koji ih je, nakon uvida u spis, obojicu pustio na slobodu.
 Odvjetnik Nikše Milinkoviću Božo Vrkić rekao nam je kako je postupanje policije i Državnog odvjetništva u slučaju njegovog klijenta svojevrsni presedan. Milinković je naime, priveden na obavijesni razgovor zajedno s Knezom još u subotu ujutro nešto iza deset sati nakon što je bagerist obavljajući građevinske radove oštetio kabel elektre zbog čega su stanari u tzv. Galićevim zgradama na dva sata ostali bez električne energije. Iako su i bagerist i Milinković tvrdili kako je riječ o slučajnom, odnosno nenamjernom oštećenju kabela, a osim toga Milinkovićeva majka, koja je inače i vlasnica zemljišne parcele, policiji je potvrdila kako je upravo ona angažirala Kneza za obavljanje građevinskih radova, obojici muškaraca određeno je zadržavanje u policijskim prostorijama.
– Državni odvjetnik inzistirao je da se moj klijent zadrži u istražnom zatvoru, a i samo zadržavanje u prostorijama policije bilo je suvišno. Naime, policija gotovo svakodnevno intervenira na cijelom području pod svojom nadležnošću zbog identičnih događaja, međutim, ti se ljudi ne privode. Srećom, sudac istrage prihvatio je moje argumente kada sam mu pojasnio da moj klijent nema potrebu dalje obavljati ikakve radove na tom zemljištu, a niti može utjecati na bilo kojeg od svjedoka, rekao je odvjetnik Vrkić napomenuvši još i kako je njegov klijent protupravno zadržan više od sat vremena. Dodao je kako će o svemu ovome što se jučer i prekjučer događalo vezano uz privođenje i zadržavanje njegovog klijenta Nikše Milinkovića izvijestiti sve institucije te poduzeti pravne korake. Među ostalim spomenuo je kako je od pritvorskog nadzornika saznao da je njemu, po isteku zakonskog roka za Milinkovićevo zadržavanje, osobno glavni županijski državni odvjetnik Ivan Galović dao usmeni nalog da ga ne pušta. Podsjetimo, dva dana ranije Milinković je, također, imao problema na svojoj zemljišnoj parceli kada je bagerist oštetio kabel telefonskog operatera, no tada je sve prošlo samo s prekršajnom prijavom. On smatra da iza naloga za njegovo zadržavanje stoji gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji na takav način želi izvršiti pritisak na njega da popusti u sporu oko pristupnog puta koji je preko njegove parcele prolazio sve do prije dva mjeseca, no poručuje kako će ostati ustrajan u namjeri da na toj zemljišnoj parceli izgradi obiteljsku kuću, a ujedno da se nada kako će konačno izići na vidjelo radnje koje su se odigrale još prije devet godina kada su investitoru Tomislavu Galiću izdane dozvole za gradnju.