Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadovoljni bodom

06.05.2012. 22:00
Zadovoljni bodom


Nakon što su veći dio vremena lovili gol ili dva zaostatka, vaterpolisti Zadra 1952 u petak su u Zagrebu susret 13. kola ipak uspjeli okončati remijem. Poputnina momčadi s Višnjika mogla biti i veća da nije primila pogodak 16 sekundi do kraja utakmice, no s obzirom na prikazano, na promjenjivu formu u posljednjih nekoliko tjedana te na probleme s ozljedama, Zadrani su zadovoljni s konačnih 9:9.
– Gol koji smo primili 16 sekundi prije kraja uklonio nam je zadovoljan osmijeh s lica, međutim, to je potrajalo samo kratko vrijeme jer svjesni situacije ne smijemo biti neraspoloženi – kazao je Ivo Radetić, koji je ovom prilikom u ulozi prvog stratega Zadra zamijenio Gorana Jovančevića.
Nesnalaženje u napadu i respekt prema najboljem juniorskom vrataru svijeta Ivanu Marceliću goste su koštali 0:2 zaostatka u prvoj četvrtini. Poslije Radetićeve jezikove juhe u drugoj Zadrani pružaju više, dok Marin Stipić, njihov poslovično najučinkovitiji igrač, u 10. minuti prvi put trese mrežu Zagreba. Zona domaćih odolijevala je do trenutka kada je Šunjo zabio za 3:4 i najavio igru u ritmu gol za gol koja će trajati sve do završnice. S čovjekom manje u bazenu Zadar koncem posljednjeg čina nije uspio sačuvati minimalno vodstvo (8:9), a kada se tri sekunde do kraja našao u obrnutoj ulozi, ostalo mu je premalo vremena za povratak prednosti.
Uz Marina Stipića koji je sa četiri pogotka i prikazanim na obje strane bazena zaslužio epitet igrača utakmice, u gostujućim se redovima istakao i mladi Marijan Šunjo. Dvostrukom je strijelcu ovo bila jedna od zapaženijih seniorskih predstava.


ZAGREB – ZADAR 1952 9:9


(2:0, 2:3, 2:2, 3:4)
ZAGREB: Marcelić, Štrosar, Miloš 2, Ekart 1, Ćurić 3, I. Živković 1, Jureša, Kovačević, Šolić, Lipar 2, Lovasić, J. Živković, Lukačević. Trener: Duško Baždar.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, Jurlina, Šunjo 2, Raić, Jadrešić 1, Stipić 4, Torić, I. Šarić, M. Šarić, Bobanović 1, Curać. Trener: Ivo Radetić.