Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Cilj početi s predavanjima o Domovinskom ratu

Autor: Suzana Bandić

06.05.2013. 22:00
Cilj početi s predavanjima o Domovinskom ratu


Već smo dobili pismenu dozvolu i preporuku iz Županije i Grada te od ministra Predraga Freda Matića. Još čekamo odobrenje za ulazak u škole od ministra Željka Jovanovića i krećemo raditi, kaže Adžić


General Ante Gotovina počasni je član Udruge veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije. Odlučeno je tako na redovitoj godišnjoj skupštini te najmlađe zadarske udruge proizišle iz Domovinskog rata.
– Izradili smo plaketu za našeg generala koju ćemo mu uručiti čim se za to ukaže prilika, rekao je predsjednik Udruge Josip Adžić koji je zajedno sa svojim kolegama osam dana brinuo o generalovoj sigurnosti nakon što je iz haškog zatvora stigao na zadarsko područje.
– S udrugom Žene u Domovinskom ratu organizirali smo obilježavanje rođendana generala Gotovine u Kazalištu lutaka dok je on još bio u haškom zatvoru i čekao presudu, zatim sudjelovali smo u organizaciji nekoliko prezentacija i tribina među kojima je predstavljanje knjige Julijane Bušić, predavanje o suicidima branitelja, o civilnim žrtvama i slično, kaže Adžić ističući i kako članovi udruge nisu zaboravili svoje poginule suborce te da su, njegujući sjećanje na njih, tijekom prošle godine obišli pet spomen-obilježja. Što se pak planova za budućnost, konkretno tekuću 2013. godinu tiče, članovi ove udruge već su zacrtali ciljeve. Među najvažnijima su im, kažu, oni za predavanja o Domovinskom ratu u zadarskim osnovnim i srednjim školama.