Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pogledajte ta zadarska krila – Wings for Life (GALERIJA)

06.05.2017. 22:00
Pogledajte ta zadarska krila – Wings for Life (GALERIJA)


Rekordan broj trkača, njih čak 8.000 ispunilo je zadarske ulice i potrčalo je u još jednoj utrci Wing for life World race, ujedinivši se tako s trkačima diljem svijeta u jednom plemenitom cilju – trčati za one za koji ne mogu, za istraživanje lijeka za ozljede leđne moždine.
Četvrta po redu utrka u Hrvatskoj okupila je rekordan broj trkača, a odaziv je bio toliko velik da se preko društvenih mreža tražio statni broj više. Nastupilo je 200-injak timova, od kojih su najveći bili oni sa Sveučilišta u Rijeci, koji je brojio skoro 400 trkača studenata. Nakon njih po brojnosti se našao Renaultov tim #Passion4Life, koji su za svaki pretrčani kilometar svog tima donirali još 5 kuna. Iz naše županije najbrojniji tim je bio onaj „Đir za Zokija” iz Sukošana sa preko 150 trkača koji su trčali za svoga prijatelja Zorana Drobnaka, koji je prošle godine zbog ozljede leđne moždine u invalidskih kolicima.
 Na utrci je sudjelovalo šest dosadašnjih pobjednika među kojima i branitelj naslova Dejan Patrčević, jedan od pobjednika Goran Murić, rekorder staze Matija Grabrovečki, te najbolji hrvatski ultramaratonac Robert Radojković, te pobjednik iz Australije Barry Keem.
Među trkačima su se u Zadru našli i brojni poznati sportaši i Olimpijci, pa su tako trkače bodrili poznati košarkaški reprezentativac i NBA košarkaš Dario Šarić i zlatni olimpijski veslači braća Martin i Valent Sinković, a presretačko vozilo vozio je najbolji hrvatski rally vozač Juraj Šebalj.