Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Team Italia pobjednici, Veteranima pripalo drugo mjesto

06.05.2017. 22:00
Team Italia pobjednici, Veteranima pripalo drugo mjesto


Peti po redu Dive in kup u podvodnom ribolovu održan je ovog vikenda na zadarskom području, ujedno je bio i najmasovniji do sad, okupivši čak 117 natjecatelja iz različitih zemalja. Za tu prigodu u Zadar pristigli su ribolovaci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske, ali i Grčke i Cipra.
Prvo mjesto pripalo je talijanskoj ekipi Team Italia u sastavu Giacomo de Mola, Angelo Ascione i Stefano Claut. Drugi po redu bili su Veterani u sastavu Daniel Gospić, Nina Šarin i Đani Uhač. Treće mjesto pripalo je ekipi Strožanac u sastavu Jakov Pavić, Stjepko Kesić i Jakov Mislav Sokol.
– Izuzetno smo zadovoljni odazivom. Tendencija rasta je enormna. Svake godine 30 do 40 posto više natjecatelja dolazi i etabilirali smo se kao najveće natjecanje u ovom dijelu Europe. Kako po broju ljudi, tako i po ulovu i imenima koja su ove godine ovdje. Zbog svega možemo biti oduševljeni, kazao je Igor Nuić iz Dive in-a.
Prošle godine bilo je 75 natjecatelja, ove godine ta brojka bila je veća za 42 natjecatelja.
Jučer su u zadarskom akvatoriju lovili bivši svjetski prvak, inače i prošlogodišnji pobjednik Dive in kupa, Daniel Gospić, talijanski prvak Giacomo De Mola, crnogorski prvak Boban Radošević…
– To je “creme de la creme”. Prvih dvadeset ekipa imalo je ulove jače nego što to bude na Državnom prvenstvu Hrvatske. To je bila takva količina ribe da ju nismo uspjeli strpati u jedan kombi, kazao je Nuić.
U nedjelju se lovilo u akvatoriju Maknara, odnosno Sedmovraća, te na južnoj strani dugog Otoka i Molata. Među izuzetnim primjercima ulovljenima tog dana bila je kirnja od 12 kilograma i 60 dekagrama koju je uhvatio Talijan Giacomo de Mola, što je u ovom akvatoriju velika rijetkost. Također, bila su tu i dva ugora od deset kilograma te jedna kavala od dva kilograma i tristo grama.
Ovogodišnji nagradni fond bio je jako velik, počevši od vrijednog ronilačkog asortimana Dive in-a, do nagrada partnera, a bila je tu i nagradna tombola. Ipak, vrhunske ronioce na Dive in iz godine u godinu ponajprije privlači dobra organizacija, bogat akvatorij, lijepo vrijeme i dobro druženje, zaključio je Nuić.