Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pod okriljem noći lopov operirao po centru Benkovca

Autor: Minja Gugić

06.06.2010. 22:00
Pod okriljem noći lopov operirao po centru Benkovca

Foto: Velimir BRKIĆ



Iz jednog je kafića ukrao samo sitniš. U prostorijama Poglavarstva nije našao ništa vrijedno, pa je vjerojatno ljut zbog toga, napravio nered. Provala u frizerski salon ostala je samo na pokušaju, a u drugom je kafiću ukrao nešto novca i dvije boce alkohola. Pršuti u mesnici bili su “šlag na kraju”
I proteklog vikenda u zapisniku PU zadarske zabilježeno je niz provala i krađa, no počinitelji su za sada nepoznati, iako su protiv njih već podnesene kaznene prijave.
Tako je tijekom noći sa subote na nedjelju na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu, netko nepoznat krenuo u pravi provalnički pohod. Najprije je provalio u caffe bar Krešimir, potom u prostorije Gradskog poglavarstva Grada Benkovca, u frizerski salon Branka, u caffe bar Adriatic i mesnicu Miletić.
U kafiću Krešimir je, nakon što je uspio provaliti i ući, provalio i u poker automate te registar kasu. Uzeo je samo sitniš, ali je vlasniku provalama počinio štetu od oko šest i pol tisuća kuna. Odmah potom je provalio u zgradu benkovačkog Poglavarstva.
No, kako tamo nije našao ništa posebno vrijedno, tek toliko “da se zna”, razbacao je papire i porazbijao nekoliko ladica i jedan monitor. Onda je pokušao provaliti u jedan frizerski salon, a kasnije je i provalio u još jedan kafić odakle je uspio ukrasti nešto novca i dvije boce alkoholnog pića.
Na kraju je provalio u mesnicu odakle je “maznuo” dva pršuta. Kako je procijenjeno, sveukupna šteta iznosi nešto manje od 15 tisuća kuna. Policija sada pokušava ući u trag ovom upornom razbojniku.
U subotu oko 14.30 sati u Biogradu iz klesarskog poduzeća Markvinia u vlasništvu 37-godišnjaka, u dva navrata prevarivši djelatnicu poduzeća, razgovorom i pričama, 29-godišnjak je iz blagajne uspio ukrasti između 800 i tisuću kuna.
U mjestu Donji Srb iz potkrovlja devastirane i otvorene obiteljske kuće 70-godišnjeg mještanina, kako vlasnik pretpostavlja, u vremenskom razdoblju od 28. prošlog pa do 5. ovog mjeseca, lopov je odnio oko 30 metara lamperije.
U ovom je slučaju šteta dvije tisuće kuna.
Tijekom noći sa subote na nedjelju u Ulici Franka Lisice bb u Zadru je s jedne obiteljske grobnice odnesena mesingana vaza.
Nakon što su krađu prijavili policiji, vlasnici su vrijednost vaze procijenili na oko tisuću i pol kuna.
Obilaskom groblja utvrđeno je potom da s još nekoliko grobnica nedostaju mesingane vaze. U PU zadarskoj su izvijestili kako će u ponedjeljak znati točan broj ukradenih vaza.
Subotnji izlazak prisjeo je 20-godišnjoj Zadranki. Njoj je, naime, oko 1 sat dok se nalazila u jednom kafiću ukraden mobitel samsung. Šteta je oko četiri i pol tisuće kuna.
Njemački gost u dobi od 29 godina, prijavio je u petak policiji da mu je dan ranije ukraden novčanik s manjim iznosom novca i osobnim dokumentima.
Riječ je o sveukupnoj šteti od oko 700 kuna.
Tijekom noći s petka na subotu u mjestu Kukljica na otoku Ugljanu, iz dvorišta vikend kuće vlasništvu 54-godišnjaka ukradena je ronilačka oprema.
Šteta je dvije tisuće kuna.
Policajci su u ovom slučaju uhvatili lopova. Riječ je o 50-godišnjaku iz Zadra protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
U vremenskom razdoblju od 2. do 4. ovog mjeseca u Ulici Nikole Jurišića bb u Zadru, s gradilišta sportskog centra Balun u vlasništvu 50-godišnjaka nepoznati je počinitelj ukrao električni bakreni kabel dužine oko 100 metara.
Šteta je u ovom slučaju oko osam tisuća kuna.
Iz Trgovinskog centra Pevec u Uskočkoj ulici bb u Zadru ukradena su tri GPS navigacijska uređaja.
Šteta je preko dvije tisuće kuna.