Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Svi složni, šut odlučio

Autor: Viktor Bogut

06.06.2010. 22:00
Svi složni, šut odlučio

Foto: Zvonko KUCELIN



Jusup: Mogu reći da je u konačnici pobjednika odlučio izrazito visok postotak šuta Cibone. Teško je dobiti utakmicu u kojoj protivnik ima 60 posto šuta za tri poena
Mi smo pokušali mijenjati obrane. Izmjenjivati zonu i čovjeka. No, Cibona je svaki put odlično reagirala. Oni su danas odigrali kao i mi prije tjedan dana; kada se lomio rezultat, jednostavno su bili pravi – kazao je trener Zadra Danijel Jusup.
Uopće nije bilo upitno. (Pre)veliki postotak šuta za tri poena bilo je to što je odlučilo treću finalnu utakmicu. Ogromnih 59 posto šuta za tricu dovoljno govori o tome koliko je Cibona bila raspoložena u subotu.
– Mogu reći da je u konačnici pobjednika odlučio izrazito visok postotak šuta Cibone. Teško je dobit utakmicu u kojoj protivnik ima 60 posto šuta za tri poena – kazao je trener Zadra Danijel Jusup nakon što je njegova momčad izgubila treću utakmicu finala doigravanja za Prvaka Hrvatske.
Istaknuo je zadarski strateg da svi pokušaji njegove momčadi da zaustave šut Cibone nisu donijeli ploda.
– Mi smo pokušali mijenjati obrane. Izmjenjivati zonu i čovjeka. No, Cibona je svaki put odlično reagirala. Oni su danas odigrali kao i mi prije tjedan dana, kada se lomio rezultat, jednostavno su bili pravi. Smatram da nije toliki problem bio u sistemskoj obrani, već možda u individualnim reakcijama. Zonu smo pokušali maksimalno proširiti, ali ponavljam, Cibona je odreagirala svaki put odlično.
Cibona je većim dijelom susreta bila u vodstvu, no Zadar se u nekoliko navrata imao priliku vratiti u utakmicu.
– Dobro smo odreagirali u trećoj četvrtini, došli smo na minus jedan, ali u toj situaciji smo odigrali loše, blijedo i tu smo izgubili priključak.
Nakon propuštene prve “meč lopte”, druga, ona zadarska je na rasporedu u utorak. Zadar će na svojoj strani imati punu dvoranu, ali i nešto veći pritisak.
– Pritisak je uvijek tu. Ovo je ipak finale. Mi se moramo pokušati osvježiti, odmoriti i truditi se biti maksimalno pravi u toj utakmici – zaključio je Jusup.
Njegov kolega Velimir Perasović bio je, logično, zadovoljniji nakon prve dvije utakmice. I on se složio s konstatacijom da je šut uvelike pomogao Ciboni da dođe do pobjede.
– Mi smo ovu utakmicu morali pobijediti da ostanemo u igri. A to je uvijek svojevrsni uteg. Napadački smo definitivno mnogo bolje odreagirali. Imali smo visok postotak šuta za tri poena, no Zadar nas je danas nadskakao. Pogotovo su bili dominantni u napadačkim skokovima, što je i krasilo tu momčad u dosadašnjem dijelu sezone. I baš je to razlog zašto mi danas nismo lakše dobili utakmicu. Sigurno da nas je pogodila i ozljeda Tomasa na poluvremenu – kaže Perasović, najavivši četvrtu utakmicu.
– Mi ponovno moramo dobit ako mislimo i dalje biti u igri. Pobjeda nam donosi domaći teren i vraća nam ulogu favorita. Očekujem da ćemo igrati bolje nego u ovoj utakmici – istaknuo je Perasović.