Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bogato ljeto u Arsenalu – Enes i Zuhra, Šerbedžija, Urban, tango…

06.06.2011. 22:00
Bogato ljeto u Arsenalu – Enes i Zuhra, Šerbedžija, Urban, tango…


Damir Urban, Enes Bešlagić, Zlatan Zuhrić i Rade Šerbedžija samo su neki od zanimljivih gostiju koji će ovo ljeto proći kroz zadarski Arsenal. Bogat Arsenalov ljetni program najavila je  suradnica za odnose s javnošću Nives Rogoznica, a on počinje već u petak, 17. lipnja koncertom Urbana & 4.
– Urban & 4 puni novosti, „naoružani” optimizmom i radnim poletom stižu u Arsenal i jedva čekaju susret sa zadarskom publikom. I ovog puta, poručuje Damir Urban,  koncert će učiniti drukčijim. Naravno, postoje neke pjesme koje se jednostavno “moraju” naći na set listi, pa će tako biti i ovog puta, ali drugi dio koncerta ispunit će, najavljuje,  pjesmama koje na repertoaru nisu bile tako često, najavila je Rogoznica.
Tijekom lipnja izlazi i album “Urban & Hauser” na kojem će se naći i  dio pjesama Urbana i „četvorke” u intimnom izdanju, u izvedbi samo čela i glasa. Urban je, nakon desetljeća suradnje s Croatia Recordsom,  sredinom svibnja potpisao  ugovor sa Aquarius Recordsom, a novi album Urban & 4 očekuje se već u jesen. Napomenimo i to kako koncert u Arsenalu neće biti u akustičnoj verziji, pa ćemo Urbana konačno ponovno moći vidjeti u nešto žešćoj verziji. Cijena ulaznice je pedeset kuna, a na dan koncerta šezdeset.
Samo dan kasnije, u subotu 18. lipnja u Arsenalu stiže predstava „Od E do Z”
Predstava „Od E do Z” je u kratkom periodu izazvala velik interes medija, ne samo na prostorima bivše Jugoslavije, već i u Europi i SAD-u. Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić  predstavljaju autentične likove i sredine iz kojih dolaze što je  srž ove predstave. Predstavu „Od E do Z” do sada je 260 puta izvedena u Hrvatskoj i BiH. Riječ je o komediji čija se radnja zbiva u zatvorskoj ćeliji. Enis i Zuhra bivaju uhićeni, jedan zbog “napada” na američkog predsjednika, a drugi zbog imitiranja Carle del Ponte. Kako im je dosta svega, dolaze na ideju da po izlasku iz zatvora opljačkaju banku, a u ćeliji razrađuju precizan plan pljačke. Što se dalje odvija pogledajte te subote i to za cijenuulaznice od 60 kuna.
Mjesec lipanj u Arsenalu će biti obilježen i Zadar tango festivalom koji ove godine 23. i 24. lipnja donosi radionice za plesače uz tri učiteljska para Murata i Michelle Erdemsel (Turska), Claudija Forte i Barbaru Carpino (Italija), Rafaela Ramireza i  Lisu Hey (Argentina) i glazbenu potporu DJ JeanPr de Tango (Italija). Organizator festivala je Plesni klub Tango iz Zadra.  Radionice se održavaju između 12 i 20:30 sati, a večeri su rezervirane za milongu i plesni show profesionalnih plesnih parova. U večeri otvorenja, 23. lipnja, na rasporedu je plesni show Murata i Michelle,  a 24. slijedi plesni show Rafaela i Lise.
Cijena ulaznice za večernje programe za plesače je 15 eura po osobi, a ulaz za gledatelje je slobodan. Zainteresirani za sudjelovanje na radionicama mogu se prijaviti na mob. 091 514 57 36 ili e-mail: [email protected].
Srpanj u Arsenalu će proći uz Jazz and wine festival (27.-28. srpnja) čije ime sve govori. Tijekom dva dana festivala u Arsenalu će gostovati Dino Rangel trio i ZZ quartet.
Kada je u pitanju glazba, pažnju mnogih krajem kolovoza svakako će plijeniti gostovanje Rade Šerbedžije i benda u sklopu festivala Film Forum Zadar.
– Rade Šerbedžija u Arsenalu je nastupio u siječnju 2010. U međuvremenu je, u prosincu prošle godine u izdanju „Croatia Recordsa”, u suradnji s Miroslavom Tadićem, koji je u Arsenalu nastupio 2007. i 2009., objavio album “Ponekad dolazim, ponekad odlazim” nagrađen Porinom za najbolji album zabavne glazbe, istaknula je Rogoznica.
Na Doručku u Arsenalu za 8. srpnja najavljeno je i gostovanje i finalista RTL-ov showa Hrvatska traži zvijezdu, a tu je i dvodnevni program stand up komedije zakazan za 10. i 11. kolovoza.