Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Donatov podmladak prešao u Jaderu!

06.06.2011. 22:00
Donatov podmladak prešao u Jaderu!


Iako Stolnoteniski klub Jadera postoji već tri godine, u zadnje vrijeme klub je napravio propriličan iskorak.
– Do sada smo radili s početnicima u dvije Osnovne škole, Zadarskim otocima i Šime Budiniću. No, od ove sezone imamo i natjecatelje – kazao je trener i dopredjednik kluba Ivica Bujas. Naime, veliki dio natjecatelja iz prvog stolnoteniskog kluba u gradu, Donata odličilo je promjeniti ‘okolinu’ i preći u Jaderu.
– Glavni uzrok dolaska mladih igrača i igračice kod nas je nezadovoljstvo roditelja – kratko je Objasnio Bujas, napomenuvši da je prva opcija roditelja koji su željeli svoju djecu ispisati iz Donata bio STK Kali (klubu kojemu Bujas i radi kao trener), no nije bilo jednostavno trenirati u mjestu u kojeg morati svaki dan putovati trajektom.
U končanici su se, sad već bivši, donatovci priključili Jaderi. Među desetak natjecatelja koje je Jadera nedavno dobila svakako valja istaknuti Mateu Omblu, jednu od najboljih europskih mladih igračica, a iz Kali je pristupila Antonia Grzunov, a pregovara se i s Karlom Burčul iz STK Zadar.
– S djevojkama ćemo igrati kvalifikacije za ulazak u Drugu ligu, dok ćemo u Trećoj ligi imati i muški sastav.
Bujas ističe da bi Jaderi glavni problem mogao biti nedostatak kapaciteta, mada očekuje da će Grad u tom segmentu pomoći.
– Ovom prilikom bih želio zahvaliti ravnatelju OŠ Šime Budinić Ivi Čularu koji nam je dao termine u školskoj dvorani od 15.06. do početka rujna. Veliki dio te djece i dolazi iz te škole. A za sve ostalo nakon toga se moramo snaći. Zatražili smo od Grada da nam omogući da treniramo u dvorani Bagat, koju koriste stolnotenisači Donata i to u vrijeme kada je dvorana slobodna. U svakom slučaju vjerujem da će grad prepoznati perspektivu kluba. Na kraju krajeva sve se ovo i radi da bi  se mladim osobama omogućilo micanje s ulice. Naše zahvala idu i Mjesnom odboru Poluotok koji nam je prepustio službene prostorije.
Prvi službeni trening Bujas je s dijelom novih igrača odradio jučer u perivoju Vladimira Nazora. Nakon ovodnog dijela koji će se bazirati na kondicijskoj spremi, stolnotenisači će se preseliti u dvoranu. Valja napomenuti da je predsjednik Stolnoteniskog kluba Jadera Dubravko Dunatov te da uz desetak natjecatelja u klubu trenira i 15-ak početnika, a novi upisi će se održati početkom iduće školske godine.