Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hvala ti, Romano

06.06.2011. 22:00
Hvala ti, Romano


Pljesak brojnih uzvanika iz sportskog i javnog života sinoć je u Veslačkom domu na Branimirovoj obali u mirovinu ispratio istinsku legendu Veslačkog kluba Jadran. Nakon 10 godina natjecateljske i 36 trenerske karijere, Romano Bajlo odlučio je pozdraviti se s aktivnim klupskim angažmanom u sportu u kojem je ostavio neizbrisiv trag. U mladim je danima sa svojim bratom Josipom ispisao neka od najljepših poglavlja u povijesti zadarskog i hrvatskog veslanja, dok se kao trener pobrinuo da njegovi izabranici od 1975. do 2010. godine nastupe na pet olimpijskih igara, 17 svjetskih seniorskih prvenstava, 25 svjetskih juniorskih prvenstava, na prvenstvima Hrvatske i bivše Jugoslavije osvoje 174 medalje u različitim kategorijama i disciplinama…
Gotovo pola stoljeća o njemu se govorilo u superlativima, isto kao i na oproštaju. Nakon uvodnih riječi predsjednika VK Jadran Klaudija Stipčevića, pred mikrofonom su stali: gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić, predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije i potpredsjednik HVS-a Juraj Gamulina, predsjednik Vijeća klubova HVS-a Dražen Crnogaća, predsjednik Sudačke komisije HVS-a Mladen Kostić, predstavnici dalmatinskih i zagrebačkih veslačkih klubova, odnosno bivši veslači Jadrana. Svi govornici složno su izrazili zahvalu legendarnom „Manu” za sve natjecateljske i trenerske dosege, ali i izrazili uvjerenje kako „Romano Bajlo u mirovini sigurno neće mirovati”. 
– Hvala vam svima, a posebno mojim bivšim suparnicima s kojima sam „ratovao” dobrih 35 godina. Ostat ću u i dalje u veslanju, ako ništa drugo nastojat ću posjećivati gradske oce kako bi ih podsjetio da je Veslački klub Jadran u nezavidnoj financijskoj situaciji te da mu je svaka pomoć dobro došla – poručio je Bajlo primajući jedan od brojnih poklona uzvanika.
Telegram u kojem mu izražava zahvalnost na svemu što je učinio za veslanje i zadarski sport Bajlu je uputio i Božidar Kalmeta, Ministar mora, prometa i infrastrukture.