Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarska crna točka uskoro će biti riješena rotorom

06.06.2011. 22:00
Zadarska crna točka uskoro će biti riješena rotorom


Rotor je dugoročno rješenje statistički “najcrnje” točke zadarskog prometa, a njegova izgradnja koštat će 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radove na izgradnji rotora zajednički financiraju Grad Zadar i Uprava za ceste Zadarske županije


Završetak radova na rekonstrukciji Puta Bokanjca očekuje se 15. lipnja. To nam je jučer potvrdio ravnatelj Uprave za ceste Zadarske županije Mile Fabijan. Prolongiranje rokova, kaže Fabijan, uvjetovano je plinskom mrežom koju postavlja koncesionar za Zadarsku županiju EVN-Croatia. Kao što je poznato, rekonstrukcija Puta Bokanjca odvija se paralelno s izgradnjom kolektora visokih zona.
– Rekonstrukcija Puta Bokanjca 7. je faza projekta „Kolektor visokih zona”. Projekt se nastavlja 6. fazom na Ulicu Benka Benkovića te 5. fazom koji uključuje crpnu stanicu Maslina te tlačni vod Ulice Domovinskog rata. Kako je gradnja kanalizacije najdublja i značajno uništava cestu, otprije je dogovoreno da se uz rekonstrukciju ulica i postavljanje nove infrastrukture ide i na izgradnju rotora na križanju ulica Benka Benkovića i Nikole Tesle, rekao nam je ukratko direktor zadarske „Odvodnje” Grgo Peronja.
Peronja dodaje da bi izgradnja ove tri faze kolektora, ukupne vrijednosti 9,325.000,00 kuna bez PDV-a, mogla biti gotova oko 15. srpnja. Izvođač radova je zadarska Vodoinstalacija d.o.o. Otprije je poznato da se projekt „Kolektor visokih zona” gradi kreditom Svjetske banke koji čini 50 posto ukupne investicije. Nadalje, 24 posto čine bespovratna sredstva Republike Hrvatske, 8 posto bespovratnih sredstava Hrvatskih voda iz naknade za zaštitu voda te 18 posto sredstava Grada Zadra kroz gradsko poduzeće „Odvodnja d.o.o” i to iz naknade za razvoj.  
Rotor je dugoročno rješenje statistički „najcrnje” točke zadarskog prometa, a njegova izgradnja koštat će 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radove na izgradnji rotora, dodaje Mile Fabijan, zajednički financiraju Grad Zadar i Uprava za ceste Zadarske županije. Izvođač radova je Osijek-Koteks.