Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zbog “dilanja” metadona tri godine i deset mjeseci zatvora

06.06.2011. 22:00
Zbog “dilanja” metadona tri godine i deset mjeseci zatvora


Alavanja je jučer u sudnici najprije izvrijeđao fotoreportere, a onda je i predsjedniku Sudskog vijeća Marijanu Bitangi dok je obrazlagao presudu, upadao u riječ. Zbog toga je po kratkom postupku vraćen u pritvor gdje će i dočekati pravomoćnost ove presude


“Smrade…” uz popratne je psovke “počastio” jučer dvojicu fotoreportera, Luka Alavanja prije nego što ga je Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru osudilo na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog “dilanja” metadona.
U trenutku kad je predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga počeo obrazlagati presudu, Alavanja mu je počeo upadati u riječ na što mu je sudac Bitanga najprije smirenim glasom rekao: “Alavanja, žuti karton”.
Pri njegovoj drugoj upadici, odnosno komentaru koji se odnosio na obranu koju je svojevremeno dao istražnom sucu Županijskoga suda u Zadru nakon uhićenja i koju je Alavanja ocijenio “isceniranom”, sudac Bitanga je zamolio pravosudne policajce da ga vrate nazad u pritvor tako da zapravo presudu nije ni čuo do kraja.
Alavanja je bio optužen da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine najmanje jedanput tjedno prodavao metadon. Jednom prigodom radilo se o većoj količini od 44 tablete, drugi puta je bila riječ o 32 tablete, a nekoliko je paketića i skrivao.
Do pravomoćnosti presude osuđeni Alavanja ostaje u pritvoru jer je već osuđivan, a i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Što se pak, tiče visine zatvorske kazne, kako je pojasnio sudac Bitanga, Alavanja je prekršio uvjetnu osudu. On je naime, zbog teške krađe bio osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine, a ta je presuda postala pravomoćna sredinom kolovoza prošle godine. Mjesec dana nakon toga Alavanja je “pao” zbog “dilanja” metadona i prekršio uvjetnu pravomoćnu presudu.