Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijera Gestine dramsko-plesne predstave Afrika

06.06.2017. 22:00
Premijera Gestine dramsko-plesne predstave Afrika


Plesna udruga Gesta u ponedjeljak, 12. lipnja će u 19 sati premijerno izvesti svoju novu dramsko-plesnu predstavu Afrika. Svi koji prate dugogodišnji rad Geste sigurno neće propustiti priliku da pogledaju posljednju produkciju u ovoj školskoj godini, za koju su se pripremali puna četiri mjeseca.
– Jako smo ponosni da publika koja prati naš rad nisu samo naši roditelji i prijatelji, već ljudi koji vole scensku izvedbenu umjetnost i autorski rad, kojim iz produkcije u produkciju nastojimo iznova dotaknuti našim porukama, uz određene varijacije na teme kojima se služimo kroz pedagoški rad. Ono što nas najviše raduje je da djeca odrastaju i sazrijevaju u Gesti. Gesta je dio njihova dječjeg putovanja kroz igru, ples, pokret, glumu i daje im priliku da se razviju, ne samo na fizičkoj razini, već i mentalnoj, potičući koncentraciju, samodisciplinu, poštivanje i međusobnu suradnju i pripadnost kao dio tima, ističe Nena Jurišić, voditeljica Geste.
Rad na Gestinim projektima nije samo obična predstava kroz ples i glumu. Puno je čimbenika koji stvaraju dobru klimu među suradnicima, koji svoj stav prenose na djecu.
– Djeca to osjećaju, njih nikad neće moći prevariti. Oni znaju kada se nešto radi tek tako da se odradi, a još više osjete kada pripadaju, kada su dio tima i kada se nešto radi iz ljubavi, kaže Jurišić, kojoj je i nakon 16 godina rada i 38 cjelovečernjih predstava ostao isti žar i entuzijazam kao na početku.
I ovu produkciju potpisuje standardni Gestin tim – Sanja Zalović, Hrvoje Dukić, Darko Predragović-Dabi, Stipe Bujas, John Čolak, Dragan Sinovčić i Nataša Perović. Autor predstave i koreografkinja je Nena Jurišić, na čiji je predložak, uz režiju Sanje Zalović, profesor Hrvoje Dukić napisao edukativnu i ekološku simpatičnu priču, kroz koju se provukla svima znana tema borbe za poziciju, ali i opstanak u Africi.
Kroz predstavu će publiku voditi sjajni Niko Zekanović, danas član Donatoline KLZ-a, koji je svoje prve glumačke uloge ostvario kao 10-godišnji dječak u Gesti. Ostatak sjajne mlade ekipe čine Dora Perić, Lea Brajica, Adam Zrilić i Vito Arbanas, koji su svoj glumački potencijal već pokazali u Gestinim produkcijama.
U Gesti se uz ples i glumu odvijaju i satovi pjevanja u suradnji s glazbenom udrugom Libreto i njihovom vokalnom mentoricom Ivanom Begović-Habuš. Tekstove za Gestine songove piše Nena Jurišić, dok glazbu aranžira Renato Babić, poznati zadarski glazbenik. Nedavno je Gestin song iz predstave Pravo na…. u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti osvojio drugu nagradu na natjecanju zborova u organizaciji ZAMP-a.
– Sretni smo da naši songovi koji su pisani isključivo za Gestine produkcije i nakon završetka idu dalje kroz glazbene festivale i natjecanja, kaže Jurišić.
Sve u svemu na kraju školske godine Gestice i njihov dramsko-plesni tim pokazat će da je ovo bila još jedna uspješna dramsko-plesna godina. Kao i dosadašnje predstave, Afrika će ostaviti trag u srcima svih koji su sudjelovali u ovom projektu, ali i svidjeti se publici koja s nestrpljenjem isčekuje premijernu izvedbu.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajnu HNK-a od četvrtka 8. lipnja od 18 sati.