Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stojanov protiv, Lekaj za koaliciju HDZ-HNS

06.06.2017. 22:00
Stojanov protiv, Lekaj za koaliciju HDZ-HNS


Dio HNS-a traži ostavku aktualnog predsjednika Ivana Vrdoljaka vjerujući kako je, zbog svoje izjave o mogućem koaliranju s HDZ- om, naštetio njihovim kandidatima u drugom krugu izbora. Tako misli i  počasna predsjednica Vesna Pusić, a neki su se poznati članovi, poput Andre Vlahušića, već izjasnili o njegovoj smjeni.
Što o tome kažu u županijskom HNS-u u Zadru?
Uoči odlaska na sjednicu Središnjeg odbora stranke, čelnik županijskog HNS-a i član Glavnog odbora stranke, Milan Stojanov, o tome kaže:
– Osobno sam protiv koalicije s HDZ-om i zato ne bih mogao podržati predsjednika Vrdoljaka, ali moramo najprije sačekati sjednicu Središnjice kako bismo čuli njihovu odluku, kao i odluku Glavnog odbora stranke. Poštivat ću ono što oni izglasuju, kao i stav našeg Županijskog odbora. Već smo imali sjednicu Regionalnog odbora stranke u Splitu na kojemu smo zaključili da ćemo tražiti da odluku o Vrdoljaku donesu Središnjica i Glavni odbor. Moje je osobno mišljenje ne ići u koaliciju s HDZ-om. No, poštivat ću odluke glavnih tijela stranke – kaže Stojanov.
Predsjednik Gradskog odbora HNS-a, Kristijan Kovačević, pak smatra da Vrdoljak prije svega nije dobro iskomunicirao svoj stav o koaliranju s HDZ-om:
– U politici treba biti decidiran i poslati jasnu poruku biračima. Vrdoljak je tu ostao nejasan i to se odrazilo na glasače. Spajanje nespojivog među bilo kojim strankama, pa tako i naše s HDZ-om, u konačnici ne može donijeti ništa dobrog – smatra Kovačević.
Sasvim drugačije mišljenje pak ima David Lekaj, David Lekaj, predsjednik Odbora za gospodarstvo HNS-a Zadarske županije.
– Novi prijevremeni izbori bi bili treći parlamentarni izbori po redu u dvije godine, a cijelo to vrijeme ključni gospodarski procesi stoje. Nadam se da do toga neće doći, jer time ulazimo u zonu najveće štete za gospodarstvo. Velika većina ljudi iz poslovne zajednice s kojima razgovaram se slaže da je koalicija HDZ-HNS u ovoj situaciji najbolji recept za stvaranje stabilne vlade.