Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pali i Mađari

Autor: Drago Bajković

06.07.2009. 22:00
Pali i Mađari

Foto: Filip BRALA



ZADAR 2
PAKSI 0
MORAVSKE TOPLICE – Strijelci: 1:0 Ćurjurić (62′), 2:0 Mitrović (85′)
ZADAR: Ježina, Kurtin, Puljić, Jonjić, Jozinović, Čela, Ljubičić, Milin, Alimanović, Terkeš, Šaranović. Još su igrali: Gluić, Bilaver, Šiklić, Bećiri, Pletikosić, Maruna, Banović, Gregov, Ćurjurić, Srzentić, Mitrović.
PAKSI: Gernivacki, Kiss, Csernyászki, Nikolov, Eger, Horvath, Csehi, Balo, Sipeki, Buzas, Heffler
I u drugoj utakmici u sklupu priprema u Sloveniji prvoligaš sa Stanova zabilježio je pobjedu, ovaj put to je bilo protiv mađarskog prvoligaša Paksija. Strijelci za pobjedu Zadrana bili su Ćurjurić i Mitrović. Zadrani su dominirali tijekom cijelog prvog poluvremena. Najprije se u 29. minuti nakon akcije Alimanovića i Jozinovića Šaranović našao u prigodi, ali nije bio precizan. U 37. minuti sam ispred mađarskog vratara našao se Terkeš, ali je kišom natopljen teren napravio svoje i ova je prigoda otišla u vjetar. Šaranović je bio u izglednoj prigodi i u 47. minuti, ali ponovno nije bio neprecizan. U 60. minuti s oko 25 metara tukao je Banović, lopta prolazi tik uz lijevu vratnicu. Zadrani su došli u vodstvo u 62. minuti. Nakon indirekta koji je i izborio i izveo Terkeš, najprisebniji je bio Ćurjurić i kroz šumu nogu poslao loptu u mrežu mađarskog prvoligaša. U 85. minuti točku na “i” stavio je Mitrović nakon velike greške u obrani Mađara.
– Možemo biti zadovoljni pogotovo u prvom poluvremenu kada smo dominirali, i bez obzira što u tom periodu nismo zabili zgoditak. Oko 60. minute trener Zebić je mijenjao dosta igrača, pa smo malo pali u igri, ali smo ipak iz kontri uspjeli prijetiti i zabiti dva zgoditka – kazao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra koji je potvrdio da će Zadrani danas u 18 sati u Grazu igrati protiv češkog prvoligaša Jablonca.
 


Kruneš na posudbu u Raštane


Mario Kruneš, dvadesetogodišnji stoper Zadra, nakon potpisivanja četvrogodišnjeg profesionalnog ugovora s prvoligašem sa Stanova nije imao puno sreće. Kad je možda i mogao dobiti priliku, a bilo je to dok je još bio junior, imao je problema s ozljedom. Kasnije je konkurencija na stoperskim pozicijama pojačana, pa je prošle zime Krunešu predložena posudba u trećeligašu Raštane. Tamo je Kruneš bio pola godine, a nakon što se nije našao među igračima koji su otputovali na pripreme u Moravske Toplice bilo je jasno da mora tražiti novo rješnje. Ponovno su uskočile Raštane i još su prostale samo formalnosti oko dogovora Zadra i trećeligaša te bi Kruneš trebao ponovno na posudbu. Blizu posudbi u Raštane je i Antonio Tičak, također donedavni junior Zadra, inače zadnji vezni. Čini se da angažman Tička u Raštane ovisi o tome hoće li Igor Banović ostati na Stanovima ili će se vratiti u Raštane. Obojica, naime, igraju na istoj poziciji.