Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Ninsko blato” mnogima bi zlata vrijedilo

Autor: Branko Božić

06.07.2010. 22:00
“Ninsko blato” mnogima bi zlata vrijedilo


Je li konačno na vidiku početak realizacije ovog projekta koji bi uz otvaranje brojnih radnih mjesta trebao na širem ninskom prostoru produžiti turističku sezonu te osigurati nove oblike turizma u Hrvatskoj – pitanje je na koje građani Nina i brojni ovdašnji turistički radnici, ugostitelji te mali obrtnici s nestrpljenjem iščekuju odgovor
Odlukom ninskog gradonačelnika Emila Ćurka i njegovog stručnog kolegija, na javni uvid ponovno će biti stavljen prijedlog Urbanističkog plana uređenja Turističkog naselja “Ninsko blato” i to od subote 10. srpnja do ponedjeljka 19. srpnja.
Prijedlog UPU-a Turističkog naselja “Ninsko blato” koji je do sada u nekoliko navrata bio na javnom uvidu građanima, bit će istaknut u dvorani ninskog Doma kulture. i moći će se pog vidjeti svakog radnog dana od 8 do 14 sati. Prijedlozi i primjedbe te druga izjašnjavanja vezana za ovaj dokument, zainteresirani će građani moći upisati u posebnu knjigu dok traje uvid.
Javna rasprava o planu sazvana je za četvrtak 15. srpnja u prostorijama Doma kulture s početkom u 11 sati. Pisana očitovanja, mišljenja i primjedbe na prijedlog UPU-a TN “Ninsko blato”, moći će se dostaviti neposredno nositelju izrade Gradu Ninu i to najkasnije do zavšetka javnog uvida. Pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja, neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
Vezano za projekt rekreacijsko-turističkog centra “Ninsko blato” valja istaknuti kako je on, kako se moglo čuti, vrlo zanimljiv za Tankersku plovidbu koja ide i u druge aktivnosti pored svoje pomorske.
Kako je nedavno izjavio gradonačelnik Emil Ćurko, za “Ninsko blato” je ovih dana završena Studija utjecaja na okoliš koja treba proći ustaljenu proceduru do prihvaćanja. Ćurko je nadalje kazao kako su u tijeku razgovori s Upravom zadarske Tankerske plovidbe vezano za aneks ugovora te izradu terminskog plana početka i završetka gradnje o čemu će raspravljati vijećnici ninskog Gradskog vijeća na prvoj narednoj sjednici.
Je li konačno na vidiku početak realizacije ovog projekta koji bi uz otvaranje brojnih radnih mjesta trebao na širem ninskom prostoru produžiti turističku sezonu te osigurati nove oblike turizma u Hrvatskoj – pitanje je na koje građani Nina i brojni ovdašnji turistički radnici, ugostitelji te mali obrtnici s nestrpljenjem iščekuju odgovor.