Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvojica Zadrana brane boje Hrvatske

06.07.2016. 22:00
Dvojica Zadrana brane boje Hrvatske


Ovaj vikend se u litvanskom Trakaiju održava Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju. U sklopu hrvatske izabrane vrste našla su se i dvojica veslača Jadrana. Naime, Leon Mikulić i Luka Smirčić te kormilar Tomislav Bašić nastupiti će u posadi osmerca hrvatske veslačke juniorske izabrane vrste.
Juniorski dvojac Jadrana, koji je većinu sezone bio najuvjerljiviji i najbrži od svih hrvatskih dvojaca na kraju je ipak završio u posadi osmerca, nakon isprobavanja različitih kombinacija tijekom kontrolnih regata, odluka je bila da se vesla osmerac.
Posada osmerca (Marin Maletić, Krešimir Forjan, Frane Filip Garma, Luka Rakić Gojanović, Luka Smirčić, Leon Mikulić, Hrvoje Vrdoljak, Ivo Rebić i kormilar Tomislav Bašić) pripreme je obavljala u Zagrebu, Šibeniku te na kraju na Ramskom jezeru u Bosni i Hercegovini. Sastavljena je od veslača zadarskog Jadrana, šibenske Krke, zagrebačke Mladosti i Jaruna te osječkog Iktusa. Posadu vodi iskusni trener šibenske Krke Milan Radečić.
– Osmerac je na kontrolnom mjerenju na Jarunu postigao respektabilno vrijeme, ali to treba ipak dokazati na stazi u realnim uvjetima natjecanja s ostalim protivnicima, što je ipak nešto drugačiji zadatak, pa je teško ocijeniti koliko zaista vrijedi ova posada – rekao je trener Jadrana Petar Milin.
Valja istaknuti i da je Trakai do sada bio domaćin nekoliko većih natjecanja na kojima su nastupali veslači Jadrana, od Svjetskog prvenstva seniora do 23 godine održanog 2012., gdje su nastupili Mate Ledenko i Mile Čakarun u četvercu bez kormilara i osvojili sedmo mjesto te Svjetskog juniorskog prvenstva održanog 2002. godine, gdje je nastupio Frane Niseteo u samcu i osvojio šesto mjesto.
Natjecanje započinje u subotu eliminacijskim utrkama, a završava u nedjelju finalima.