Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gimnazija Franje Petrića očekivano najbolja

06.07.2016. 22:00
Gimnazija Franje Petrića očekivano najbolja


Portal srednja.hr objavio je rang-listu 10 srednjih škola u Zadarskoj županiji koje upisuju najbolji učenici, temeljen na portalu Upisi.hr. Od deset programa koje upisuju učenici s najvećim prosječnim brojem bodova, očekivano je čak osam gimnazija, a među deset najjačih ušle su i opće gimnazije u Obrovcu i Pagu.
Najjača gimnazija u Zadru, a po konkurenciji možda i u državi, je Gimnazija Franje Petrića.
Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u ovoj školi upisuje se s prosječno čak 79,71 bodom, dok je prosječni broj bodova za opću gimnaziju tek nešto manji, 79,51 bod. Druga gradska gimnazija po prosječnom broju bodova učenika koji ju upisuju je Gimnazija Jurja Barakovića. Prirodoslovno-matematička gimnazija ove škole u prosjeku se upisuje s 77,78 bodova, a opća gimnazija s 77,48.
Vrlo je visok i prosječan broj bodova s kojim se upisuje opća gimnazija u Srednjoj školi Obrovac. Ovu školu u prosjeku se upisuje s 77,11 bodova. Među top deset je i opća gimnazija Srednje škole Bartula Kašića na Pagu, koju se upisuje s prosječnim brojem bodova od 75,93.
Nešto slabija konkurencija vlada u Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru, gdje se opća gimnazija upisuje s 74,56 bodova, a jezična s 71,62. Sedma zadarska gimnazija u deset najjačih škola u županiji je Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti koja upisuje učenike koji u prosjeku imaju 74,62 boda, a osma zdravstvena gimnazija pri Medicinskoj školi u Zadru s 73,13 bodova. Ispod popisa 10 najboljih ostala je Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti, u kojoj je prosjek bodova pri upisu bio 57,53.