Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kolanjac navalio na vozača hitne, Poljak na vlasnika apartmana

06.07.2016. 22:00
Kolanjac navalio na vozača hitne, Poljak na vlasnika apartmana


Zadarska policija tri je puta u 24 sata intervenirala radi narušavanja javnog reda i mira. U Kolanu na Pagu, u srijedu je 25-godišnji mladić šakama napao i odgurivao 27-godišnjeg vozača Hitne medicinske pomoći, koju je prethodno pozvao da mu pomognu jer se osjećao loše. Kad mu je liječnički tim pokušao pružiti pomoć, mladić se iz nepoznatih razloga okomio na vozača hitne, a kasnije se pokazalo kako ima 2,13 promila alkohola u krvi. Zbog nasilnog ponašanja privela ga je policija te je, nakon obrade, protiv njega podnesen optužni prijedlog.
Drugi poziv policiji uslijedio je tijekom noći iz Sv. Petra. Pozvao ih je 27-godišnji vlasnik apartmana koji je svoje goste pokušao zamoliti da budu tiši. To se nije svidjelo 35-godišnjem Poljaku pa je 27-godišnjaka odgurnuo. Poljak je odveden u policiju na triježnjenje, jer mu je u krvi izmjereno 1,13 promila alkohola, a protiv obojice muškaraca podnesen je optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
Treća intervencija bila je u Ninskim Stanovima gdje je tijekom noći pas u vlasništvu 81-godišnjaka neopaženo otišao iz kućnog dvorišta, ušuljao se u dvorište susjedne kuće u vlasništvu 77-godišnjaka i tamo mu zaklao pet kokoši i tri pilića. Vlasnik peradi pozvao je policiju, koja je potom vlasniku psa ispisala optužni prijedlog s novčanom kaznom zbog držanja životinje bez nadzora. Vremešni susjedi izmirili su se brzo i dogovorili oko naknade štete.