Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

S diplomskog na Trg Petra Zoranića

06.07.2016. 22:00
S diplomskog na Trg Petra Zoranića


Seriju koncerata ovogodišnjeg Zadar classic open airavečeras u 21 sat na Trgu Petra Zoranića nastavlja mladi zadarski gitarist Luka Stipanov. Bit će to njegov drugi nastup na ovoljetnom festivalu, kojega četvrtu godinu za redom organizira Lions klub Zadar uz potporu Grada i gradske Turističke zajednice. Riječ je, poznato je, o akciji za obnovu, odnosno uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači.
Luka Stipanov je prošlog tjedna završio studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i diplomirao u klasi prof. Darka Petrinjaka pa će mu koncert što ga je u ponedjeljak, 4. srpnja održao na festivalu Zadar classic open air ostati zapisan u biografiji kao prvi nastup nakon stjecanja diplome.  Rođen je prije 23 godine u Zadru, gdje je i započeo glazbeno obrazovanje te maturirao u klasi prof. Hrvoja Šteke. Na državnim je natjecanjima osvajao nagrade i kao solist i kao član gitarskog trija, a usavršavao se na majstorskim tečajevima poznatih gitarista. Za ovoljetne koncerte pred svojim sugrađanima izabrao je zanimljiv program na kojemu su i djela J.S. Bacha, Joaquina Turine, Ive Josipovića i Regina Sainz de la Maza.
I na ovom Stipanovljevom koncertu od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi koji će pomoći pri uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači.