Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadarskoj županiji gradit će se 30 bazena

06.07.2016. 22:00


Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2016. godini pod nazivom “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, kojim s ukupno 24,7 milijuna kuna sufinancira 515 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva.
Među 176 iznajmljivača koji će ove godine graditi bazene u svom objektu, i za to dobiti poticaj od 40.000 kuna, samo je troje iz Zadra, a ukupno bi u Zadarskoj županiji od sljedeće godine trebalo biti sagreađeno 30 bazena u obiteljskom smještaju.
– Ciljevi ovog programa usklađeni su s akcijskim planovima Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine vezanih za razvoj ponude inovativnih i kreativnih turističkih proizvoda, povećanje razine zauzetosti smještajnih kapaciteta i produljenje sezone u destinacijama, povećanje prosječne potrošnje po danu boravka, povećanje razine zaposlenosti i samozapošljavanja, te umrežavanje s drugim pružateljima turističkih usluga na destinacijskoj razini, naglasio je ministar turizma Anton Kliman.
Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od različitih mjera, a jedan od najpopularnijih poticaja je onaj za izgradnju bazena u objektima u domaćinstvu. Hrvatska će u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 176 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.
– U skladu s programom Hrvatska 365, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma i na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima. Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30% duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima, izjavio je ministar Kliman.
IMENA VLASNIKA BAZENA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU