Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kravitz opravdao status superstara

Autor: Irena Jurjević

06.08.2008. 22:00
Kravitz opravdao status superstara

Foto: Zvonko KUCELIN



Lenny Kravitz, jedna od ikona rock glazbe današnjice, oduševio je oko 8 tisuća posjetitelja na koncertu održanom sinoć u Jazinama. Dugoočekivani “spektakl godine” nije pokvario ni izostanak TBF-a kao predgrupe (instrumenti “zapeli” na carini), niti kvar na razglasu, zbog kojeg je Lenny prekinuo izvođenje druge pjesme na koncertu, “Always on the run”.
– Predugo smo čekali da dođemo ovdje, izvest ćemo ovo kako valja – rekao je Lenny, i nakon nekoliko minuta nastavio s koncertom.
Da nije samo jedna od zvijezda koje su prošle kroz Zadar, nego glazbenik koji istinski živi svoje pjesme, Kravitz je pokazao interpretacijom većine svojih hitova, koje je publika spremno prihvaćala. Izmjenjivali su se tako  “It ain’t over till it’s over”, “Be”, “Believe”, te rock standardi zaokruženi u zanimljiv mix. Atmosferu je tek pokvario jedan duži nepotrebni solo saksofonista na sredini koncerta, ali je Lenny u završnici pokazao zašto je u vrhu svjetske glazbe.
Treba pohvaliti i Kravitzov prateći band, koji je glazbeno iznio koncert, skladnim muziciranjem i solo-dionicama, pustivši tako Lennyja da se približi publici.
Nakon izlaska na bis, Kravitz je čak ušao među publiku, došetao do bedema i još jednom svima zahvalio na dolasku. “Are you gonna go my way” na kraju naveo je sve da požele barem još jednu pjesmu za bis, no kad je iz razglasa pušten Hendrixov “All along the watchtower”, svima je bilo jasno da je koncert godine za nama.
– uskoro više –