Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ikić je uvijek prava na velikim natjecanjima

06.08.2010. 22:00
Ikić je uvijek prava na velikim natjecanjima


Nadam se osobnom rekordu i plasmanu u finale. Ovo je za mene najveće natjecanje i najveći izazov do sada – kaže Ines Ikić


U Singapuru će se od 14. do 26. kolovoza održati prve Olimpijske igre mladih, a na natjecanju koje će okupiti najtalentiranije svjetske sportaše u dobi od 14 do 18 godina nastupit će i troje Zadrana: Mile Čakarun i Mate Ledenko iz Veslačkog kluba Jadran, odnosno Ines Ikić, najperspektivnija atletičarka AŠK Zadar. Njeno sudjelovanje na prvim, povijesnim Igrama bilo je povod jučerašnje tiskovne konferencije održane u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.
Upoznavši medije s teškom financijskom situacijom u klubu, a potom se osvrnuvši na ovogodišnja postignuća Ines Ikić i ostalih Zadrovih uzdanica, Ivan Šola, trener AŠK Zadar, rekao je:
– Kad govorimo o juniorskom uzrastu, odlazak Ines Ikić na Olimpijske igre mladih najveći je uspjeh u povijesti našeg kluba. Samo sudjelovanje je ogroman uspjeh, tako da pred nju nije postavljen nikakav imperativ, a bilo kakav daljnji plasman značio bi veliki dodatni bonus. Ines do sada nije podbacila na niti jednom velikom natjecanju te se nadam dobrom plasmanu i na ovim Igrama – rekao je Šola.
Optimistična je bila i 16-godišnja atletičarka:
– Dobro sam odradila pripreme na Bjelolasici i smatram da mogu očekivati dobar rezultat. Nadam se osobnom rekordu i plasmanu u finale. Ovo je za mene najveće natjecanje i najveći izazov do sada, no jedva čekam početak natjecanja – ističe djevojka koja će na OIM Hrvatsku predstavljati u troskoku.
– Ovo natjecanje puno znači za Ines. Ono je nastavak kontinuiteta na velikim međunarodnim smotrama, a dobit će i priliku da se u svojoj disciplini ogleda s ponajboljim vršnjakinjama iz cijelog svijeta. Neka joj Blanka Vlašić i Sandra Perković budu poticaj za što bolji rezultat. Sretno Ines – u ime Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zadarske županije Ikić je s najboljim željama ispratio i Marijan Klanac.


 U SINGAPURU PETORO ZADRANA




Marijan Klanac, član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, kazao je kako će hrvatska ekspedicija u Singapuru brojati 47 članova, od kojih je 25 sportaša i 15 trenera. Uz troje mladih sportaša, u utorak će iz Zadra otputovati i dva trenera. Romano Bajlo vodit će brigu o Jadranovom dvojcu bez kormilara, dok će Predrag Saratlija biti zadužen za dobru formu Ines Ikić. Hrvati će se konkurirati u 12 disciplina.